Vehicles στην αίθουσα Αγκάθι

28.03.2008
Τη Δευτέρα 7 Απριλίου εγκαινιάζεται στην αίθουσα τέχνης Αγκάθι η έκθεση ζωγραφικής του STEVEN C. HARVEY με τίτλο «VEHICLES». Τα σουρεαλιστικά, κατακλυσμικά έργα της σειράς Vehicles, θέλουν να κάνουν τον θεατή να ανανεώσει τον τρόπο που βλέπει αυτά τα "έπιπλα" των δρόμων- τα οχήματα.
Τη Δευτέρα 7 Απριλίου εγκαινιάζεται στην αίθουσα τέχνης Αγκάθι η έκθεση ζωγραφικής του STEVEN C. HARVEY με τίτλο «VEHICLES».

Τα σουρεαλιστικά, κατακλυσμικά έργα της σειράς Vehicles, θέλουν να κάνουν τον θεατή να ανανεώσει τον τρόπο που βλέπει αυτά τα "έπιπλα" των δρόμων- τα οχήματα. Χρησιμοποιώντας τις οικείες φόρμες και τις διάφορες κατηγορίες του στόλου των οχημάτων μας, τις υπονομεύουν και τις ανασυνθέτουν, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα συναίσθημα αποστασιοποίησης και να μας επανασυνδέσουν με την ασυνείδητη γνώση του τι σημαίνει πραγματικά να τρέχεις στον αυτοκινητόδρομο μέσα σ’ ένα μεταλλικό καβούκι.

Τα έργα προσφέρουν ακόμα μια επικριτική ματιά στα επιτεύγματα της τεχνολογίας όπως τα οραματίστηκαν οι σχεδιαστές, οι φουτουριστές του Χόλυγουντ, αλλά και οι εικονογράφοι της επιστημονικής φαντασίας.

Ο Steven C. Harvey σπούδασε ζωγραφική στο Wimbledon School of Art του Λονδίνου, και από το 1990 τα έργα του έχουν παρουσιαστεί σε ατομικές εκθέσεις σε γκαλερί της Νέας Υόρκης, και του Λονδίνου. Λάτρης τις αισθητικής των κόμικ, από τον Ερζέ και τον Ρόμπερτ Κραμπ μέχρι τον Ντρουγιέ, τον Κόρμπεν και τον Μόμπιους, της εικονογραφίας της επιστημονικής φαντασίας από τον Φος μέχρι τον H R Giger αλλά και των μεγάλων κλασικών, του Ρούμπενς, του Μιχαήλ Άγγελου, του Καραβάτζιο, συχνά στη ζωγραφική του παίζει και αναμειγνύει τα στυλ και τις τεχνικές δημιουργώντας μια νέα μυθολογία που ισορροπεί επικίνδυνα ανάμεσα στο χιούμορ και την απελπισία, την τελειότητα και την ασχήμια.

Εγκαίνια Έκθεσης: Δευτέρα 7 Απριλίου
Διάρκεια Έκθεση: έως Σάββατο 19 Απριλίου


Αίθουσα τέχνης Αγκάθι
Μηθύμνης 12 & Επτανήσου - Αθήνα