Ο Τζέρεμι Άιρονς στο Ηρώδειο

24.09.2002
Ο Τζέρεμι Άιρονς πρόκειται να συμμετάσχει ως αφηγητής στην παράσταση το "Καρναβάλι των ζώων" του Καμίγ Σεν Σανς, που θα φιλοξενηθεί στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού την Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2002.
Ο Τζέρεμι Άιρονς στο Ηρώδειο; Ναι, ο πολυβραβευμένος σταρ του Χόλυγουντ πρόκειται να συμμετάσχει την Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, στην παράσταση "Το καρναβάλι των ζώων" του Καμίγ Σεν Σανς, ως αφηγητής, ερμηνεύοντας το κείμενο του Ογκτέν Νας.

Το έργο του Σεν Σανς αποτελείται από δώδεκα μουσικά μέρη, τα οποία αναπαριστούν με νότες διάφορα ζώα, όπως το λιοντάρι, ο ελέφαντας, η χελώνα, το καγκουρό κ.α.
Ο βρετανός ηθοποιός με παρεμβάσεις ανάμεσα στα μουσικά μέρη θα σχολιάζει τη σχέση που υπάρχει μεταξύ των εκπροσώπων του ζωικού βασιλείου και των μουσικών! Αντίλογος στα σχόλια αυτά θα έλθει από έξι νέους ηθοποιούς της ομάδας "Θέαμα" του Τεχνοχώρου, οι οποίοι θα απαγγείλουν αποσπάσματα από τα έργα των Κωνσταντίνου Καβάφη, του Εμμανουήλ Ροΐδη και του Ανδρέα Εμπειρίκου. Η παράσταση θα φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Γιάννη Κακλέα, ενώ τη μουσική του Σεν Σανς θα εκτελέσει η Ορχήστρα Πατρών, υπό τη διεύθυνση του Σαούλιους Σοντέκις, με σολίστ πιάνου τους Χ. Παπαγεωργίου και Γ. Πέτρου. .

Τα έσοδα της παράστασης που διοργανώνεται από τη Σύνθεση Εταιρεία Πολιτισμού θα διατεθούν προς ενίσχυση των παιδιών της Αφρικής που πάσχουν από AIDS.
Ο Τζέρεμι Άιρονς προσγειώνεται στο ελληνικό έδαφος την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου και θα ακολουθήσουν πυρετώδεις πρόβες για να συγχρονιστεί με την υπόλοιπη ομάδα.
Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα παράσταση μουσικής και λόγου (αγγλικού και ελληνικού) που, εκτός από το τακτικό μουσικόφιλο κοινό του Ηρωδείου, αναμένεται να προσελκύσει και πολλούς θαυμαστές του διάσημου ηθοποιού.

Τιμές εισιτηρίων: 110, 65,45,35 και 22 ευρώ.