Madonna: Είμαι διότι είμαστε...

30.06.2008
Η Μαντόνα Λουίζ Τσικόνε - Ρίτσι είναι η δημοφιλέστερη γυναίκα της υδρογείου και ίσως αυτού του γαλαξία, μετά την αυθεντική Μαντόνα - την Παναγία. Πρόσφατα μπήκε στο έγκριτο Rock Ν Roll Hall Of Fame, επιβεβαιώνοντας τον σπουδαίο ρόλο της στο χώρο της showbiz.

Η Μαντόνα Λουίζ Τσικόνε - Ρίτσι είναι η δημοφιλέστερη γυναίκα της υδρογείου και ίσως αυτού του γαλαξία, μετά την αυθεντική Μαντόνα - την Παναγία. Πρόσφατα μπήκε στο έγκριτο Rock Ν Roll Hall Of Fame, επιβεβαιώνοντας τον σπουδαίο ρόλο της στο χώρο της showbiz.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ
Η Μαντόνα Λουίζ Τσικόνε - Ρίτσι είναι η δημοφιλέστερη γυναίκα της υδρογείου και ίσως αυτού του γαλαξία, μετά την αυθεντική Μαντόνα - την Παναγία. Πρόσφατα μπήκε στο έγκριτο Rock Ν Roll Hall Of Fame, επιβεβαιώνοντας τον σπουδαίο ρόλο της στο χώρο της showbiz. Εχει πουλήσει πάνω από διακόσια εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο, συνολικά από όλη τη δισκογραφία της, έχει υπάρξει ηθοποιός, ακριβό pin up και τα κλικ που έχουν γίνει από το φωτογραφικό φακό στο πρόσωπό της, ίσως ξεπερνούν τον αριθμό των πωληθέντων άλμπουμ της. Πρόσφατα σκηνοθέτρια και κινηματογραφική παραγωγός, η Μαντόνα παραμένει μια εμβληματική παρουσία στο παγκόσμιο πολιτιστικό προσκήνιο.

ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ
Διότι είναι η αγαπημένη ενασχόλησή της να απασχολεί τον κόσμο και να τα καταφέρνει μια χαρά σε αυτό. Πρόσφατα, με ένα τετραπλό χτύπημα ως τραγουδίστρια - σκηνοθέτρια - κινηματογραφική παραγωγός - επιχειρηματίας, διεκδίκησε μια ακόμα λεόντειο μερίδα δημοσιότητας όχι πάντα με τις αναμενόμενα αποτελέσματα. Το άλμπουμ της με τον Τίμπαλαντ «Ηard Candy» δεν είναι και η πιο κομψή ποπ που έχετε ακούσει ποτέ, η ταινία που σκηνοθέτησε «Filth And Wisdom» με κεντρικό ήρωα τον Γιουτζίν Κουτζ των gypsy punks Gogol Bordello, δεν απέφερε τα αναμενόμενα στο στέμμα της, το ντοκιμαντέρ «Ι Am Because We Αre» που φέρνει στην επιφάνεια τη φρίκη των ορφανών παιδιών στο Μαλάουι που μαστίζονται από το AIDS δημιούργησε έναν θετικό θόρυβο υπέρ της. Το περιβόητο συμβόλαιό της πάντως με τον εταιρικό κολοσσό Live Nation έχει προκαλέσει σεισμικές συνέπειες και παραφιλολογία για το επικείμενο τέλος της δισκογραφίας όπως την ξέρουμε.

ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ
Μια εξαιρετική υπερπαραγωγή στο τέλος Σεπτέμβρη στην Αθήνα, στο πλαίσιο της περιοδείας της «Γλυκό και Κολλώδες» σε σκηνοθεσία Τζέιμι Κινγκ.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ
Το credit για το σοκαριστικό ντοκιμαντέρ πηγαίνει περισσότερο στον σκηνοθέτη του, Νέιθαν Ρίσμαν και λιγότερο στην ίδια. Ο τίτλος «Είμαι Γιατί Είμαστε» είναι δανεικός από τη νοτιοαφρικανική έκφραση «ubuntu» του αρχιεπίσκοπου Ντέσμοντ Τούτου, που σημαίνει ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε ενωμένοι και μπορούμε να υπάρχουμε μόνο επειδή περιβαλλόμαστε και από άλλες υπάρξεις. Μάλιστα!