Blitz

16.08.2011
Ένας σκληροτράχηλος και ασυμβίβαστος ντετέκτιβ, που έχει στο πλευρό του έναν μάλλον αταίριαστο συνεργάτη, αναλαμβάνει να πιάσει έναν κατά συρροή δολοφόνο που σκοτώνει αστυνομικούς.

Ο Τομ Μπραντ, σκληροτράχηλος αστυνομικός που αλωνίζει τους δρόμους του Νοτιοανατολικού Λονδίνου με τους δικούς του όρους, καλείται να βρει έναν ψυχωτικό δολοφόνο που σκοτώνει τους αστυνομικούς του τμήματός του με παροιμιώδη ευκολία. Στη μοναχική σταυροφορία του, ο Μπραντ έχει ως σύμμαχο τον ανώτερό του ντετέκτιβ, Πόρτερ Νας... Με βαριά προφορά και σιδερένια γροθιά, ο Τζέισον Στέιθαμ είναι ο συνηθισμένος κινηματογραφικός εαυτός του σε αυτό το βρετανικό αστυνομικό θρίλερ που διαθέτει ιδέες και τόλμη, αλλά δεν δένει σαν σύνολο, καθώς παλεύει να βρει τον σωστό τόνο ανάμεσα στο μελό, το κοινωνικό δράμα και την περιπέτεια εκδίκησης.

Σωτήριο πρόσωπο για το φιλμ αποδεικνύεται ο δαιμόνιος κατά συρροή δολοφόνος τον οποίο υποδύεται με πειστικό ζήλο και περίσσια αναίδεια ο Ιρλανδός ηθοποιός Εϊνταν Γκίλεν, γνωστός κυρίως μέσα από τις (πολλές) τηλεοπτικές συμμετοχές του.

Το σασπένς, ωστόσο, αρχίζει να εξασθενεί πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του φιλμ, όταν η ταυτότητα του δολοφόνου γίνεται γνωστή στον θεατή.

Η ευθύνη γι' αυτό δεν βαραίνει τόσο το σενάριο, που μπλέκει με ρεαλισμό όλα τα κλισέ του είδους, όσο την αβέβαιη σκηνοθεσία του Ελιοτ Λέστερ, που με το "Blitz" βάζει την υπογραφή του στη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του.

Άντα Δαλιάκα