Οι Εργένισσες

12.09.2012
Το βράδυ πριν το γάμο της σχολικής τους φίλης, Μπέκυ, τρεις φίλες συγκεντρώνονται για το παραδοσιακό μπάτσελορ πάρτυ. Η Ρέγκαν, μια υπερφιλόδοξη κυρία των τιμών, που ενοχλείται κρυφά που δεν είναι η πρώτη της παρέας που παντρεύεται, η Τζίνα πνευματώδης και σαρκαστική, αλλά αθεράπευτα ρομαντική κατά βάθος, και η Κέιτι θέλει απλά να περνάει καλά και να ζει μέσα στα λούσα. Οι τρεις τους θα εκτροχιαστούν πολύ γρήγορα, θα εισχωρήσουν ακάλεστες στο πάρτι του γαμπρού, θα καταστρέψουν το νυφικό, θα φλερτάρουν, θα περάσουν ένα διήμερο που θα τους μείνει αξέχαστο για όσο ζουν. Αν καταφέρουν να σώσουν το γάμο.

Το θηλυκό αντίστοιχο του «Hangover» ή μήπως άλλη μια κωμωδία στα πρότυπα των «Φιλενάδων»; Οχι, ακριβώς. Η υπόθεση θέλει τρεις φίλες, πρώην συμμαθήτριες, να ξαναβρίσκονται ως παράνυφες στον γάμο της Μπέκι, του αουτσάιντερ της παρέας, που εξαιτίας της εμφάνισης και της συμπεριφοράς της, θεωρούσαν ανέκαθεν ότι ο γάμος της ήταν εκτός... κάδρου.

Δίνοντάς τα όλα στο ιδιωτικό τους πάρτι, τη νύχτα πριν από τον γάμο, οι παράνυφες από... την κόλαση σκίζουν μέχρι και το νυφικό της νύφης και τρέχουν και δεν φτάνουν. Μια τεράστια απόσταση χωρίζει τούτη τη φαρσοκωμωδία από την πρωτοτυπία του «Hangover», αλλά και από την καυστική και ταυτόχρονα ρεαλιστική εξαλλοσύνη των οσκαρικών «Φιλενάδων». Οι «Εργένισσες», με το τρίο των αναίτια μονοδιάστατων και αντιπαθητικών γυναικείων χαρακτήρων -στα όρια της μισανθρωπίας- είναι απλώς άλλη μια απόδειξη πως η αμερικανική κινηματογραφία εύκολα αφήνει χώρο για φτηνές απομιμήσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ