The Dinosaur Project

30.10.2012
Λόου-μπάτζετ wannabe ξαδερφάκι του ?Jurassic Park? που χρησιμοποιεί το εύρημα του χαμένου αρχειακού υλικού αλλά δεν διαθέτει ούτε τα δόντια ούτε την ευφυΐα του προγόνου του.

Θυμάστε το «Blair Witch Project»; Μα φυσικά και το θυμάστε, εξάλλου οι ταινίες found footage που πλέον κυκλοφορούν με το κιλό, φροντίζουν να μην το ξεχάσουμε ποτέ. Το «Dinosaur Project» αποτέλεί μία ακόμη προσθήκη στο είδος - και ουχί την πλέον επιτυχημένη. Η συνταγή εδώ είναι απλή: δύο μέρη «Jurassic Park», ένα μέρος «Blair Witch Project» και μερικά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ λιγότερα.

Ψαράδες στον Κονγκό ανακαλύπτουν σε ποτάμι σακίδιο με φιλμ και κασέτες από χαμένη επιστημονική αποστολή του πρόσφατου παρελθόντος. Τι περιέχει το υλικό; Tις περιπέτειες της ομάδας που θέλησε να εξερευνήσει μυθικό αφρικανικό τέρας, συγγενικό του δεινόσαυρου, αλλά τελικά βρέθηκε παγιδευμένη στην κογκολέζικη ζούγκλα, παρέα με διάφορα προϊστορικά πλάσματα. Τα τελευταία πέφτουν θύματα του χαμηλού προϋπολογισμού της ταινίας, αφαιρώντας από την αληθοφάνεια αλλά δίνοντας απολαυστικά b-movie αέρα στην ταινία.

Όσο κι αν κουνιέται η κάμερα ωστόσο, τα κακά εφέ και η τεμπελιά του κουρασμένου πλέον ευρήματος δεν κρύβονται, ούτε κρύβουν το αδύναμο σενάριο και τους χάρτινους χαρακτήρες.