Η Ωραία Κοιμωμένη

18.12.2012
Επιβλητικές οι παρουσίες των Σερβίλο και Ιπέρ που συγκρατούν το σύνολο στο έντονο φλερτ του με την τηλεοπτική αισθητική.

Με όχημα μια αληθινή ιστορία, την υπόθεση της νεαρής Ελουάνα Ενγκλάρο, που έπεσε σε κώμα ύστερα από αυτοκινητιστικό ατύχημα, γεγονός το οποίο εξώθησε τον πατέρα της να διεκδικήσει το δικαίωμα της κόρης του στην ευθανασία, προκαλώντας πολιτικές και εκκλησιαστικές συγκρούσεις στην Ιταλία, ο Μάρκο Μπελόκιο κινείται ανάμεσα στο μελόδραμα και στη σάτιρα.

Τέσσερις ιστορίες χτίζονται γύρω από τον άξονα του πραγματικού αυτού γεγονότος και ερευνούν τα όρια της ελευθερίας του ανθρώπου απέναντι στον εαυτό του, τους γύρω του, υπό το ευρύτερο πρίσμα της κάθε μορφής εξουσίας.

Επιδέξιος στοχαστής πάνω στη σχέση των ατομικών και συλλογικών ελευθεριών, ο Μπελόκιο κρατά τις αποστάσεις του και εξελίσσει το πολυεπίπεδο θέμα του με τη συνδρομή των εξαιρετικών του ηθοποιών (Τόνι Σερβίλο, Ιζαμπέλ Ιπέρ) δίνοντας στον θεατή τροφή για σκέψη. Του λείπει, ωστόσο, η έμπνευση στη σκηνοθεσία, που θα έβγαζε το φιλμ από τα στεγανά ενός ευπρεπούς τηλεοπτικού δράματος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ