Ακάλυπτος

15.02.2013
Ο «Ακάλυπτος» επανέρχεται για να σατιρίσει την Ελλάδα της κρίσης, με μια πλοκή που παραπέμπει στην κρατική διαφθορά αλλά δεν δύναται ούτε καν να τη σχολιάσει με το σχεδόν ανύπαρκτο σενάριό της και το παιδιάστικο χιούμορ της.

Παμπόνηρος μεγαλομεσίτης ο «Ακάλυπτος» (Πέτρος Φιλιππίδης), τον οποίο πρωτογνωρίσαμε στην τηλεοπτική σειρά «Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή» (τον ρόλο είχε ο Αντώνης Καφετζόπουλος), μεταπηδά στον κινηματογράφο όπου το στόρι τον θέλει να κάνει μπίζνες με ισχυρή υπουργό της κυβέρνησης καθώς και με ηγούμενο μεγάλης μονής για μίζες από «φιλέτα» που πασάρει σε Λίβυους αγοραστές.

Μέχρι και την Ακρόπολη αποπειράται να πουλήσει ο Νεοέλληνας απατεώνας και μπλέκει τον παλιόφιλό του «Τίγρη» (Γεράσιμος Σκιαδαρέσης) σ' αυτό, όμως το χιούμορ, τα γκανγκ και η όλη σκηνοθεσία είναι τόσο άγουστα και «μπαγιάτικα» που αναρωτιέσαι γιατί να γίνονται ακόμη τέτοιες κωμωδίες.

Καρικατούρες αντί για χαρακτήρες, υποτυπώδεις οι ερμηνείες, το ελληνικό σινεμά, δηλαδή, στα χειρότερά του κι ας προσδίδει λίγο ενδιαφέρον στη θέαση η ίντριγκα στη μέση του φιλμ που παραπέμπει στην επικαιρότητα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ