Ο Κανόνας της Σιωπής

02.03.2013
Επίκαιρο, σφιχτοδεμένο πολιτικό θρίλερ, στα πρότυπα του σινεμά του '70, με τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ σε φόρμα. Από τις συνισταμένες της πλοκής, πάντως, το αστυνομικό μυστήριο είναι αυτό που πείθει λιγότερο.

Μετά τη σύλληψη μιας φυγόδικης, μητέρας και συζύγου υπεράνω πάσης υποψίας για τη συμμετοχή της στην αμερικανική επαναστατική οργάνωση κατά του πολέμου στο Βιετνάμ «Weather under-ground», η οποία ευθύνεται εδώ και 30 χρόνια για τον θάνατο ενός αστυνομικού, ένας νεαρός ρεπόρτερ ανακαλύπτει τη σχέση ενός ευυπόληπτου δικηγόρου σε προάστιο της Νέας Υόρκης με την υπόθεση...

Ακούραστος ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ, παρά τα 76 του χρόνια, υπογράφει ένα σφιχτοδεμένο πολιτικό θρίλερ με γεύση 70ς, από εκείνα στα οποία διακρίνεις ακόμη τον παλμό ενός αγωνιώδους δημοσιογραφικού χρονικού (τύπου «Ολοι οι άνθρωποι του προέδρου»), τις ιδιαιτερότητες ενός αστυνομικού μυστηρίου επικεντρωμένου στο ανθρώπινο δράμα και ενός ανήσυχου φιλελεύθερου ιδεαλισμού.

Με δυναμισμό και στιβαρή ματιά, ο Ρέντφορντ κοντρολάρει το υλικό του εγείροντας επίκαιρα ερωτηματικά γύρω από τις συνιστώσες και τη νοοτροπία της εξέγερσης στις σύγχρονες κοινωνίες. Στην αντιπαράθεσή του με τον απολιτικό κυνισμό, τείνει το χέρι στις νεότερες γενιές με αρωγούς μια πλειάδα βετεράνων σταρ στο καστ, που τον βοηθούν να πλάσει όχι χαρακτήρες αλλά κυρίως τα σύμβολα ενός συγκεκριμένου ιδεολογικού πλέγματος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ