Gloria

03.10.2013
Με μια αξέχαστη γυναικεία ερμηνεία, η οποία βραβεύτηκε στο πρόσφατο Φεστιβάλ Βερολίνου, η γλυκόπικρη ταινία του Σεμπαστιάν Λέλιο σφύζει από το υπέροχο ταμπεραμέντο της ηρωίδας της και παραδίδει πολύτιμα μαθήματα ζωής και αισιοδοξίας .

Η ανέλπιστη αυτή κινηματογραφική έκπληξη του Χιλιανού σκηνοθέτη Σεμπαστιάν Λέλιο διηγείται την ιστορία μιας χωρισμένης μεσήλικα που αποφασίζει στα 58 της χρόνια να πάρει την ζωή ξανά στα χέρια της και να αξιοποιήσει όσες δεύτερες ευκαιρίες τής δίνονται στην πορεία.

Με τα παιδιά της να έχουν ήδη φύγει από το σπίτι, η Γκλόρια αποφασίζει να μην παραδοθεί στη θλίψη που της προκαλεί το γεγονός ότι μεγαλώνει, ούτε να περάσει μόνη την υπόλοιπη ζωή της. Για τον λόγο αυτό αναζητά τον έρωτα σε πάρτι ενηλίκων που αναζητούν συντροφιά, καταλήγοντας κάποια στιγμή με έναν χωρισμένο 65άρη και με μια αντίξοη σχέση, η οποία θα την βοηθήσει να οδηγήσει σταδιακά τον εαυτό της στην ικανοποίηση μιας ήρεμης προσωπικής κάθαρσης.

Αυτό που ακολουθεί είναι ένας γλυκόπικρος συνδυασμός χιούμορ και μελαγχολίας που αντικρίζει με χαμόγελο και αισιοδοξία τις καθημερινές απογοητεύσεις της μέσης ηλικίας και συναντά μια πανέμορφη ηρωίδα στο πρόσωπο της έξοχης Πολίνα Γκαρσία, η οποία δικαιολογημένα βραβεύτηκε στο πρόσφατο Φεστιβάλ Βερολίνου, καθώς μοιάζει όχι απλώς να ερμηνεύει αλλά να κατοικεί τον συγκεκριμένο ρόλο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ