Ο Τομ Χίντλστον μιλά αρχαία ελληνικά - πάλι!

20.11.2013
Πριν από σχεδόν δύο χρόνια, μας είχε εντυπωσιάσει με ένα απόσπασμα του πρωτότυπου κειμένου της «Ηλέκτρας» του Σοφοκλή - τώρα ο Τομ Χίντλεστον επιστρέφει με λίγο ακόμη αρχαία ελληνικά.

Όταν ο Ορέστης Ανδρεαδάκης συνάντησε πριν από περίπου δύο χρόνια τον Τομ Χίντλστον για το «Άλογο του Πολέμου» του Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο Βρετανός ηθοποιός πήρε αφορμή από το όνομά του για να θυμηθεί ότι είχε υποδυθεί τον χαρακτήρα του Ορέστη στην «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή - και απήγγειλε ένα μικρό απόσπασμα στα αρχαία ελληνικά!

Μίλησε βέβαια με την ερασμική προφορά, έτσι όπως διδάσκεται στα πανεπιστήμια του εξωτερικού και λέγεται ότι είναι πιο κοντά στην προφορά των αρχαίων Ελλήνων - κι έτσι π.χ. το ωμέγα προφέρεται σε δύο χρόνους, ενώ το όμικρον (το λέει και το όνομά του άλλωστε) είναι συντομότερο σαν ήχος.

Από τότε ο Χίντλστον έχει δει το αστέρι του να εκτοξεύεται με τη συμμετοχή του από τη μια σε τεράστια μπλοκμπάστερ όπως «Οι Εκδικητές» και τώρα το «Thor 2: Σκοτεινός Κόσμος» (και είναι ίσως το καλύτερο σημείο της ταινίας) αλλά και πιο απαιτητικά πρότζεκτ όπως το τηλεοπτικό «Ερρίκος V» και την νέα ταινία του Τζιμ Τζάρμους, «Μόνο οι Εραστές Μένουν Ζωντανοί».

Την δεύτερη φορά που συναντήθηκαν, τον περίμενε ένα δώρο που έδωσε αφορμή για λίγες περισσότερες λεπτομέρειες για την πανεπιστημιακή παράσταση της «Ηλέκτρας» (υπάρχει ένα κακής ποιότητας αλλά όχι χωρίς ενδιαφέρον βίντεο εδώ) αλλά και την ευκαιρία στον Χιντλστον να μιλήσει λίγο ακόμη αρχαία ελληνικά... Δείτε το βίντεο!