Οι πρωταγωνιστές της «Μικράς Αγγλίας» μιλούν στο cinemag.gr

05.12.2013
Η Πηνελόπη Τσιλίκα, η Σοφία Κόκκαλη και ο Ανδρέας Κωνσταντίνου μιλούν για τους ρόλους τους στην νέα ταινία του Παντελή Βούλγαρη, καθώς και τα γυρίσματα στην Άνδρο. Δείτε το βίντεο.

Πέρα από το μεγάλο κόστος παραγωγής, την φιλοδοξία στην κλίμακα της αφήγησης και τις αντίξοες συνθήκες για κινηματογραφική - ή όποια - δημιουργία στις μέρες μας, η «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη πήρε ακόμη ένα μεγάλο ρίσκο: το να εμπιστευθεί τους τρεις βασικούς ρόλους της Όρσας, της Μόσχας και του Σπύρου σε τρεις νεοφερμένους ή και πρωτοεμφανιζόμενους ηθοποιούς.

Είναι ένα ρίσκο που τελικά βγαίνει υπέρ της ταινίας, αφού οι ερμηνείες των τριών φωτογενών ηθοποιών φέρνουν στη ζωή το ερωτικό τρίγωνο στην καρδιά της ιστορίας με τρόπο συγκλονιστικό. Η Πηνελόπη Τσιλίκα είναι η Όρσα, μια κοπέλα που παντρεύεται στην Άνδρο των αρχών του '30 παρά τη θέλησή της και αναγκάζεται να ζήσει στο ίδιο σπίτι με την μικρότερη αδελφή της, Μόσχα (Σοφία Κόκκαλη), η οποία παντρεύεται τον μεγάλο έρωτα της Όρσας, Σπύρο (Ανδρέα Κωνσταντίνου), χωρίς να γνωρίζει ότι τους συνέδεε κάτι τόσο δυνατό.

Οι τρεις ηθοποιοί μίλησαν στο cinemag.gr για τον τρόπο με τον οποίο μπήκαν στους ρόλους τους, αλλά και στην εποχή που διαδραματίζεται η ιστορία, την βοήθεια από τα κοστούμια και το μακιγιάζ για να αφήσουν πίσω ό,τι το σύγχρονο, και την συμβολή της Ιωάννας Καρυστιάνη, σεναριογράφου και συγγραφέα του μυθιστορήματος στο οποίο βασίζεται, στα γυρίσματα. Δείτε το βίντεο.