Γουίλεμ Νταφόε για Θόδωρο Αγγελόπουλο: «Τον σκέφτομαι πολύ, ήταν υπέροχος συνεργάτης»

06.03.2014
Ο Ορέστης Ανδρεαδάκης συνάντησε τον Γουίλιαμ Νταφόε και τον Τζεφ Γκόλντμπλαμ στο πρόσφατο φεστιβάλ Βερολίνου, όπου το «Ξενοδοχείο Grand Budapest» έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του και απέσπασε το βραβείο Σκηνοθεσίας. Δείτε το βίντεο.

Φορτωμένο με θριαμβευτικές κριτικές και με το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής του φεστιβάλ Βερολίνου, ο Γουες Άντερσον στρίμωξε δεκάδες σταρ του εμπορικού και του ανεξάρτητου σινεμά στο «Ξενοδοχείο Grand Budapest» σε μια φανταστική πόλη της Ευρώπης, και τους έλουσε με χρώματα και διάθεση.

Πίσω στα 1930, ο υπεύθυνος ενος ξενοδοχείου βρίσκεται μπλεγμένος σε μια περίεργη υπόθεση, όταν μια ηλικιωμένη και πλούσια αριστοκράτισσα πεθαίνει και του αφήνει ως ανταμοιβή έναν πανάκριβο πίνακα.

Από εκεί ξεκινάει ένα γαϊτανάκι όπου ενας πολυμελής θίασος παρελαύνει για να δικαιώσει το ιδιότυπο σύμπαν του Γουές Άντερσον.

Ο Ορέστης Ανδρεαδάκης συνάντησε τον Γουίλιαμ Νταφόε και τον Τζεφ Γκόλντμπλαμ στο πρόσφατο φεστιβάλ Βερολίνου, όπου το «Ξενοδοχείο Grand Budapest» έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του και απέσπασε το βραβείο Σκηνοθεσίας, και μίλησαν για την εμπειρία του να συνεργάζεσαι με τον Γουές Άντερσον, αλλά και για την απώλεια του Θόδωρου Αγγελόπουλου, με τον οποίο ο Νταφόε είχε συνεργαστεί στην (τελευταία του) ταινία «Η Σκόνη του Χρόνου». Δείτε το βίντεο.