FREDDY KRUEGER

12.02.2013
ΑΞΕΧΑΣΤΗ ATAKA One, two, Freddy's coming for you. Three, four, better lock your door. Five, six, grab your crucifix. Seven, eight, gonna stay up late. Nine, ten, never sleep again.

BIO
Μετά τη μεγάλη επιτυχία του Halloween και του Friday the 13th στις αρχές της δεκαετίας του ’80, η πρωτοεμφανιζόμενη τότε εταιρεία New Line ανακάλυψε τον Freddy Krueger, αντίπαλο δέος του Jason στο box office από to 1984 κι έπειτα. Η πρωτοτυπία της σειράς, όπου για πρώτη φορά ο δολοφόνος σε σκότωνε στο όνειρό σου, αλλά όταν ξυπνούσες ήσουν νεκρός προκάλεσε στον κόσμο ρίγη ανατριχίλας κι έκανε τους παραγωγούς να τρίβουν τα χέρια τους με ικανοποίηση από την εισπρακτική πορεία της σειράς, που ως τώρα έχει να επιδείξει 8 ταινίες και πολλά εκατομμύρια στο box office. Την παρθενική του εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη έκανε ο Freddy το 1984, στην πρώτη ταινία της σειράς.

BOX OFFICE
Nightmare on Elm Street: $25,5 εκατ. // σημερινά $52,5
Freddy’s Revenge: $30,0 εκατ. // σημερινά $58,8
Dream Warriors: $44,8 εκατ. // σημερινά $82,5
The Dream Master: $49,4 εκατ. // σημερινά $86,5
The Dream Child: $22,2 εκατ. // σημερινά $40,2
Freddy ‘s Dead: $34,9 εκατ. // σημερινά $59,6
The New Nightmare: $18,1 εκατ.// $31,2 ADJUSTED
Freddy vs Jason: Βλέπε το Νο 1 του αφιερώματος

STORY
Ο Freddy ήδη από παιδί είχε δείξει την εγκληματική του φύση, όντας απόγονος μιας καλόγριας και ... 1.000 μανιακών δολοφόνων. Η μητέρα του Αmanda Κrueger είχε κλειστεί από λάθος σε άσυλο τρελών, όπου βιάστηκε με αποτέλεσμα τη γέννηση του Freddy. Όταν αυτός άρχισε να σκοτώνει τα παιδιά της Elm Street, οι γονείς των θυμάτων καταφέρνουν να τον πιάσουν και τον καίνε ζωντανό μέσα σε ένα λεβητοστάσιο. Την ώρα που ο Freddy πεθαίνει, πουλά τη ψυχή του σε τρεις «δαίμονες των ονείρων» που του χαρίζουν την αθανασία και τη δυνατότητα να σκοτώνει τα θύματά του μέσα στον ύπνο τους, σαν εφιάλτης με αντίκτυπο όμως στην πραγματική ζωή τους.

UPDATE
Στην παρούσα φάση τελευταία αναφορά στον ήρωα είναι το 9ο φιλμ της σειράς, ένα remake του πρώτου φιλμ, που κυκλοφόρησε το 2010 και η πρώτη ταινία χωρίς τον πρωταγωνιστή Robert Englund. Στο lead είδαμε τον Jackie Erl Halley.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΚΗΝΗ
Στο τέλος του "Freddy's Dead" όταν ο ήρωας ανατινάζεται στον πραγματικό κόσμο και τα δαιμόνια φεύγουν μέσα από το σώμα του για να μας υποδηλώσουν οτι ο Freddy βρίσκει επιτέλους το δρόμο για ... την κόλαση.

ΦΟΝΙΚΟ ΟΠΛΟ
Το διάσημο razor glove με το οποίο ο Freddy κατακρεουργούσε τα θύματά του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ