LEATHERFACE

12.02.2013

BIO:Όταν προβλήθηκε η ταινία πριν από 35 (1974) χρόνια στους αμερικανικούς κινηματογράφους το κοινό εγκατέλειπε τις αίθουσες τρομοκρατημένο.Ίσως η πρώτη ταινία slasher στην ιστορία του σινεμά, το TCM μας σύστησε τον Leatherface που επρόκειτο να γίνει τόσο διάσημος όσο έγιναν αργότερα ο Myers o Freddy και o Jason.
Η ταινία αφηγείται έργα και ήμερες μιας οικογένειας "κανίβαλων" που ζούσαν σε μια ερημική τοποθεσία κάπου στην Αμερική και που όποιος άτυχος περνούσε από κει επρόκειτο να ζήσει την απόλυτη φρίκη. Μια ταινία, την οποία ακολούθησαν άλλες 3 συνέχειες, ένα remake και ένα ακόμα prequel.

BOX OFFICE:Texas chainsaw massacre 1974 // $30.9 εκατ. // $118.8 σημερινά
Texas chainsaw massacre 2 // $8.0 εκατ.// $15.6 σημερινά
Leatherface, TCM 3 // $5.8 εκατ. // $9.8 σημερινά
The next generation // $0.14 εκατ.// $0.22 σημερινά
Texas chainsaw massacre 2003 // $80.6 εκατ.// $107.1 παγκοσμίως
The beginning // $39.5 εκατ.// 51.8 παγκοσμίως

STORY:Χωρίς "σφιχτή" πλοκή, η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από τον παραμορφωμένο Leatherface. Απλά, όποιος πλησιάζει στην περιοχή του, δε βγαίνει ζωντανός, αφού σε αυτόν τον άνθρωπο - τέρας αρέσει η συλλογή από ανθρώπινο...δέρμα όπως μαρτυρά και το όνομά του.

UPDATE:Μετά τη μέτρια πορεία του prequel πριν τρία χρόνια η σειρά μοιάζει να έχει κάνει τον κύκλο της...

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΚΗΝΗ:Αναμφίβολα στο τέλος της πρώτης ταινίας, όταν η κοπέλα - παρολίγον θύμα το σκάει με το αυτοκίνητο και από πίσω έξαλλος ο Leatherface κάνει κύκλους γύρω από τον εαυτό του με το πριόνι βλέποντας ανήμπορος το αυτοκίνητο να απομακρύνεται...

ΦΟΝΙΚΟ ΟΠΛΟ:Το φοβερό αλυσοπρίονο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ