GHOSTFACE

12.02.2013

BIO:Μετά τη μεγάλη άνθηση των slashers στα eighties ακολούθησαν τα "πέτρινα χρόνια" για τους ήρωες του είδους -Jason, Freddy, Chucky, Pinhead, Myers- που δεν έβρισκαν την ανταπόκριση που είχαν είχαν ως το '92-'93. Τότε ήρθε το 1996 ο Wes Craven και έδωσε πνοή στο "κουρασμένο" είδος με ένα νέο θρίλερ τρόμου, στο οποίο οι φόνοι δε γίνονταν για κάποιο συγκεκριμένο λόγο (τουλάχιστον όχι στις δυο πρώτες ταινίες), ώστε το κίνητρο του φόνου να είναι ένας ακόμα λόγος να αγωνιά το κοινό: Για παράδειγμα, στο Scream η αγωνία είναι στο κατακόρυφο μέχρι την αποκάλυψη στη τρίτη ταινία ότι πίσω από όλα ήταν τελικά ο χαμένος αδελφός της Sidney και το μίσος που αισθανόταν γι' αυτήν. Μεγάλη επιτυχία της σειράς που ανέστησε το είδος του slasher και για τη νέα δεκαετία που ακολούθησε.

ΒΟΧ OFFICE:Scream // $103 εκατ. // $173 εκατ. παγκοσμίως
Scream 2 // $101,4 εκατ.// $172,4 εκατ. παγκοσμίως
Scream 3 // $89,1 εκατ.// $161,8 εκατ. παγκοσμίως

STORY:Τα γεγονότα άρχισαν με φόνους στο κολλέγιο που φοιτούσε η Sidney χωρίς προφανή λόγο. Όλα οδηγούν στο φίλο της Bill,ο οποίος αντιμετωπίζεται ως ψυχοπαθής που αρέσκεται χωρίς λόγο να σκοτώνει. Στη δεύτερη ταινία της σειράς πίσω από τους φόνους αποδεικνύεται ότι είναι η μητέρα του, που παίρνει εκδίκηση για τον χαμό του γιου, προσλαμβάνοντας ένα psycho-killer, ενώ στη τρίτη ταινία μαθαίνουμε ότι ο πραγματικός δράστης ήταν ο ετεροθαλής αδελφός της Sidney που τη μισούσε για το χωρισμό των γονιών του.

UPDATE:Οι φήμες θέλουν το τέταρτο Scream να ετοιμάζεται...

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΚΗΝΗ:Στο Νο 2 της σειράς, τη στιγμή που ο νέος φίλος της Sidney ανεβαίνει πάνω στο τραπέζι, μπροστά σε όλο το κοινό του πανεπιστήμιου για να εκδηλώσει την αγάπη του προς τη κοπέλα του τραγουδώντας το...I THINK I LOVE YOU SO WHY AM I SO AFRAID OF...etc

ΦΟΝΙΚΟ ΟΠΛΟ:Κυρίως μαχαίρι...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ