Καταδίωξη στο βουνό των μαγισσών

17.03.2009
Μοναχικός ταξιτζής συναντά πιτσιρίκια με υπερφυσικές ιδιότητες και μαζί σώζουν τον κόσμο σε μια περιπέτεια εξερεύνησης των μυστικών που κρύβει μυστηριώδης περιοχή του Witch Mountain στην έρημο της Νεβάδα.

Φρεσκάροντας την παλιά αγαπημένη περιπέτεια της Disney "Escape to Witch Mountain" από το 1975, o Άντι Φίκμαν (σκηνοθέτης της προηγούμενης οικογενειακού προφίλ επιτυχίας του Ντουέιν -The Rock- Τζόνσον, της κωμωδίας "The Game Plan") στην πραγματικότητα δεν καταφέρνει να κάνει τίποτα σε αυτήν να μοιάζει όντως ανανεωμένο.

Η περιπέτεια κυλάει προς το φινάλε της με σχετική άνεση, αλλά κάθε στροφή είναι προβλέψιμη και υπολογισμένη, τα εφέ κάπως cheesy και η δράση μετρημένη και δίχως ζωντάνια. Το χιούμορ υπάρχει αλλά δεν θα γελάσει κανείς δυνατά, το ενδιαφέρον δεν κάνει καμία κοιλιά αλλά πουθενά δεν απογειώνεται, και η ταινία ως σύνολο δε θα προσβάλει αλλά ούτε και θα ενθουσιάσει κάποιον θεατή (πιθανότατα ανεξαρτήτως ηλικίας).

Δείγματα όλα προϊόντος απόλυτα υπολογισμένου για δύο Σαββατοκύριακα ζωής στο box office και μια υγιή μετά θάνατον καριέρα στις μεσημεριανές κυριακάτικες ζώνες των καναλιών.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο εδώ είναι ο Τζόνσον ο οποίος, ακολουθώντας αποδεδειγμένα εμπορικά πετυχημένες συνταγές του παρελθόντος, συνεχίζει να δανείζει την επιβλητική φυσική παρουσία του και το κωμικό του timing (ποιος να το έλεγε) σε ακίνδυνα οικογενειακά φιλμάκια στα οποία ο ίδιος έχει πολύ περισσότερα να προσφέρει από ό,τι εκείνα σε αυτόν. Κάνοντας έτσι και αυτήν εδώ την ταινιούλα πολύ πιο ευχάριστη συνολικά από ό,τι θα ήταν υπό κανονικές συνθήκες. Ποιος Βιν Ντίζελ;


ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ