Τέρατα κι Εξωγήινοι

31.03.2009
Πρόσκρουση μετεωρίτη μεταλάσσει νύφη τη μέρα του γάμου της σε 15μετρο γίγαντα, για να γίνει στη συνέχεια μέλος μιας top secret ομάδας Τεράτων που στέκεται ως η τελευταία ελπίδα της Γης απέναντι σε εξωγήινη απειλή.
Aνάλαφρο, διασκεδαστικό και αστείο animation στην παράδοση των περασμένων αντίστοιχων της DreamWorks, και μάλιστα προτιμότερο από την απεγνωσμένη μηχανή πολλαπλών pop culture αναφορών της διαρκώς φθίνουσας σειράς "Σρεκ".


Αν μη τι άλλο δε νιώθεις πως η ταινία επιχειρεί να σε αποτελειώσει με συνεχή κλεισίματα του ματιού, καταλήγοντας να είναι περισσότερο μια επιστροφή στις ρίζες των ταινιών επιστημονικής φαντασίας της δεκαετίας του '50 με λίγο από σύγχρονο χιούμορ για να δέσει το γλυκό.


Το πρώτο μισό του φιλμ όμως, όπως συνήθως συμβαίνει, εξαντλεί τις όποιες ιδέες και την πλειοψηφία των αστείων, φτάνοντας έτσι μάλλον έρποντας στη γραμμή του τερματισμού. Ακόμα κι έτσι, η συνταγή δε χάνει τη γεύση της χάρη στο εξαιρετικό κάστινγκ φωνών, με τον Χιου Λόρι (ο τηλεοπτικός "House") να κλέβει την παράσταση στο ρόλο μιας κατσαρίδας-τρελού επιστήμονα (από κοντά οι Κίφερ Σάδερλαντ και Σεθ Ρόγκεν, και ο κωμικός πολιτικός σχολιαστής Στίβεν Κολμπέρ στο ρόλο του Προέδρου) και ουκ ολίγες περιπτώσεις χιούμορ που θα σε κάνει να κρατήσεις και λίγο την κοιλιά σου απ'τα γέλια.


Όχι τίποτα που θα σε ακολουθήσει και την επόμενη μέρα αφού το δεις, και μάλλον όχι καλύτερο του περσινού "Kung Fu Panda", αλλά ικανοποιητικό για αυτό που προσφέρει. Προτιμήστε την 3-D εκδοχή για ακόμα μεγαλύτερη διασκέδαση.


ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ