Πάμε Όπου Θες

24.06.2009
Zευγάρι που ετοιμάζεται να αποκτήσει παιδί ξεκινά ένα ιδιόμορφο road trip από πόλη σε πόλη, επισκεπτόμενο συγγενείς και γνωστούς για να βρει πού θα μεγαλώσει το παιδί.

Ήρωες που μέσα στην αποστασιοποίησή τους καταλήγουν εντελώς αδιάφοροι σε εμάς, οι Εκκεντρικοί! χαρακτήρες που ακολουθεί ο Σαμ Μέντες χωρίς να ξέρει τι ακριβώς να κάνει με αυτούς, στην πραγματικότητα έχουν εδώ ξαμολυθεί σε ένα ταξίδι οριακού μισανθρωπισμού καθώς κοιτούν με πατροναριστική διάθεση τις διάφορες καρικατούρες που συναντούν στο δρόμο τους.


Ο Τζον Κραζίνσκι (έξοχος στο αμερικάνικο "Office" δίπλα στον Στιβ Καρέλ) και η Μάγια Ρούντολφ (καλή κωμικός από το "Saturday Night Live") κάνουν ό,τι μπορούν, παίζοντας με γοητεία τους χαρακτήρες τους, και η ιδέα του φιλμ να αναζητήσει ουσιαστικά μια φαντασίωση όπου καθένας αποδρά σε έναν προσωπικό του κόσμο όπου μόνο αυτός είναι Άξιος, παρουσιάζει ένα κάποιο κοινωνιολογικό ενδιαφέρον.


Αλλά οι διαθέσεις του Μέντες να αναπαράγει ουσιαστικά τα μοτίβα της mumblecore σκηνής της χίπστερ και ερωτευμένης με τον εαυτό της μερίδας του ανεξάρτητου σινεμά, γονατίζουν τελικά μια ταινία επεισοδιακού χαρακτήρα που δε μοιάζει να συνειδητοποιεί την αυταρέσκειά της καθώς χαράζει ένα δρόμο όχι ακριβώς αστείο, και όχι ακριβώς ρομαντικό.


ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ



Δείτε ΕΔΩ το τρέιλερ της ταινίας