Καταιγίδα στην Ομίχλη

24.06.2009
Ο ντετέκτιβ Ντέιβ Ρουμπισό κυνηγάει έναν κατά συρροή δολοφόνο που έχει ως θύματά του νεαρές γυναίκες. Επιστρέφοντας σπίτι έπειτα από την ανακάλυψη ενός ακόμα αποτρόπαιου εγκλήματος, ο Ντέιβ γνωρίζει τον Έλροντ, έναν ηθοποιό του Χόλιγουντ που βρίσκεται εκεί για τα γυρίσματα μιας ταινίας με θέμα έναν τοπικό εγκληματία. Αυτή η αποκάλυψη φέρνει στο νου του Ντέιβ μια παλιότερη υπόθεση από την οποία δεν είχε και τις καλύτερες των αναμνήσεων.

Τον Tαβερνιέ ξεκάθαρα τον συναρπάζει το σκηνικό του Νότου, οι πολύχρωμοι χαρακτήρες που κανείς μπορεί να συναντήσει, η αναδυόμενη ατμόσφαιρα. Αν μόνο νοιαζόταν εξίσου για την πλοκή, πρακτικά ξεχασμένη μέχρι η ταινία να οδηγηθεί στη λύση της, θα μπορούσαμε να μιλάμε για ένα αληθινά ενδιαφέρον δείγμα παλιομοδίτικης αστυνομικής περιπέτειας με νουάρ αποχρώσεις.


Το βάρος πέφτει στους χαρακτήρες και την ψυχολογία τους, και σίγουρα πρέπει να αναγνωριστούν οι προσπάθειες του Ταβερνιέ να περάσει σε αυτή τη διασκευή του μυθιστορήματος του Τζέιμς Λι Μπερκ κάποια ψήγματα πολιτικού σχολίου για τον μετά-Κατρίνα χειρισμό της περιοχής της Λουϊζιάνα από την κυβέρνηση. Όμως η ίντριγκα μοιάζει κουρασμένη, ο Τόμι Λι Τζόουνς πάντα λακωνικός, πάντα στιβαρός και πάντα ίδιος, και το φιλμ σε σύνολο ποτέ δεν καταφέρνει πραγματικά να απογειωθεί.


ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ








ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ