Εντιμότατοι Διαρρήκτες

06.07.2009
Ο Κιθ Ρίπλεϊ, ένας χαλαρός και πανούργος αρχικλέφτης, ζει σύμφωνα με τον Κώδικα των Κλεφτών: κάνε τη δουλειά, προστάτευσε τον συνεργάτη σου, μην δειλιάσεις και ποτέ μα ποτέ μην συνεργαστείς με την αστυνομία.

Straight-to-DVD στην Αμερική, αυτό το ταινιάκι της σειράς δυσκολεύεσαι να πιστέψεις οτι είναι γυρισμένο από μια επαγγελματία σαν τη Μίμι Λέντερ. Που δεν είναι δα και καμιά Κάθριν Μπίγκελοου, αλλά από τον "Ειρηνοποιό" μέχρι το "Deep Impact" έχει τουλάχιστον βάλει την υπογραφή της σε μερικές ακίνδυνα ικανοποιητικές περιπέτειες που δεν βαριέσαι την ώρα και τη στιγμή που ξεκίνησες να τις βλέπεις.


Εδώ καταπιάνεται με ένα heist movie τόσο τυπικό σε κάθε του στροφή που αναρωτιέσαι αν θα μπορούσε με την προσθήκη ενός χαζοαστείου στο τέλος κάθε σκηνής να μετονομαστεί σε "Heist Movie" και να αποτελέσει μια ακόμα, στη γνωστή σειρά spoof κωμωδιών.


Το καστ των Φρίμαν, Μπαντέρας και Μίτσελ βαριέται που ζει, η χημεία ανάμεσα στους δύο τελευταίους είναι ανύπαρκτη, ενώ στην εξελιξή του το φιλμ δεν προσφέρει απολύτως τίποτα που να μην έχουμε δει αμέτρητες φορές στο παρελθόν, για να ολοκληρωθεί τελικά με ένα μπαράζ ανατροπών που κι αυτές τόσο τυπικές είναι σε σύλληψη και εκτέλεση, που αναρωτιέσαι αν τελικά θα σε σόκαρε περισσότερο να κατέληγαν τα πράγματα ακριβώς όπως φαίνονται.


ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ