Διακοπές στη Ρώμη

14.07.2009
Δραπετεύοντας από την προκαθορισμένη μοίρα των απανταχού γαλαζοαίματων -συναντήσεις, συζητήσεις και αλλεπάλληλες αλλαγές γκαρνταρόμπας- η πριγκίπισσα Αν γλεντάει ιγκόγνιντο στη Ρώμη παρέα με απένταρο Αμερικανό δημοσιογράφο


Το πρόσωπο της 24χρονης Οντρεϊ Χέπμπορν μοιάζει με θρησκευτική εμπειρία. Τα συμπαγή, καλογραμμένα φρύδια της καθοδηγούν επιτακτικά την κάμερα προς τα κάτω, βουτώντας σ’ ένα ηλιόλουστο χαμόγελο, πριν βυθιστούν ανεπιστρεπτί σ’ ένα ζευγάρι μεγάλα, αμυγδαλωτά μάτια.


Κάπου εκεί πρέπει να σκάλωσε και το κοινό, και χάρισε σ’ αυτή την καθ’ όλα ευχάριστη αλλά καθόλου αξέχαστη κωμωδία 10 ολόκληρες υποψηφιότητες για Οσκαρ. Ο Γουίλιαμ Γουάιλερ πάντως φορτώθηκε την άγνωστη ακόμη τότε Χέπμπορν λόγω περικοπών και αποφασισμένος να γυρίσει όλα τα εξωτερικά πλάνα στους δρόμους της Ιταλίας, αναγκάστηκε να συμβιβαστεί με δυο μεγάλες απώλειες: του χρώματος και ενός μεγάλου γυναικείου ονόματος.


Η Χέπμπορν όμως, που είχε ήδη κάνει καριέρα στο μόντελινγκ, ήξερε ακριβώς τι να κάνει με τη λιπόσαρκη σιλουέτα της. Επενδύοντας στο ρόλο της όλη τη καλομελετημένη παιδικότητα που έκανε τις γυναίκες να θέλουν να της μοιάσουν και τους άντρες να θέλουν την αγκαλιάσουν, έκανε μέχρι και το μονοκόμματο ανδρισμό του Γκρέγκορι Πεκ να μοιάζει εσκεμμένος.


Λίγες κωμικές ανάσες δια χειρός Εντ Αλμπερτ, ένα μαντίλι στο λαιμό και ατέλειωτες βόλτες με σκουτεράκι κάνουν τις «Διακοπές Στη Ρώμη» την ιδανική ταινία για επαναληπτικές καλοκαιρινές προβολές, μιας και πάντα θα την ξεχνάτε αμέσως μόλις τελειώσει!


ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΥΛΑΚΗ



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ