Μία Διαφορετική Μέρα

23.05.2007
Πενηντάρης λιμενεργάτης απολύεται απ τη δουλειά του και προσπαθεί να ξεπεράσει τα προβλήματά του βάζοντας στόχο να διασχίσει τη Μάγχη κολυμπώντας.

Πενηντάρης λιμενεργάτης απολύεται απ τη δουλειά του και προσπαθεί να ξεπεράσει τα προβλήματά του βάζοντας στόχο να διασχίσει τη Μάγχη κολυμπώντας.

H απελπισία της ανεργίας σε μια ηλικία που το να βρεις νέα δουλειά φαντάζει αδύνατο και το πλήγμα στον υγιή εγωισμό και την αξιοπρέπεια ενός ανθρώπου που βλέπει τα εικοσιέξι χρόνια αφοσιωμένης καριέρας να εξανεμίζονται είναι τα νέα «φαντάσματα» στη ζωή του κεντρικού ήρωα Φρανκ. Σε πλήρη αντίθεση, η αισιοδοξία και το κουράγιο της συζύγου του να εξαντλήσει, έστω και κρυφά από την οικογένειά της και τις τρεις ευκαιρίες που της δίνονται ώστε να περάσει τις εξετάσεις για να γίνει οδηγός λεωφορείου. Και στη μέση, ένα οικογενειακό τραύμα είκοσι χρόνων που εξακολουθεί να αιμορραγεί. Η απόφαση του Φρανκ να διασχίσει το κανάλι της Μάγχης κολυμπώντας, περνά από τα δικά της «κύματα». Τελικά, όμως, τι το σημαντικότερο υπάρχει στη ζωή από μια παρέα πιστών φίλων και μια οικογένεια που, έστω και κατά βάθος, έχει βαθιά ριζωμένη την αγάπη;

Η ταινία της Ντελάλ έχει δικαίως χαρακτηριστεί ως πιστή στο δρόμο που χάραξαν ορισμένες από τις πιο επιτυχημένες βρετανικές παραγωγές των τελευταίων χρόνων, ιδιαίτερα το «Αντρες Με Τα Ολα Τους» και τα «Κορίτσια Του Ημερολογίου», καθώς και στη θεματική της ανεργίας, κυρίως στον Βορρά της χώρας. Χωρίς να αυταπατάται πως είναι του ίδιου επιπέδου και πρωτοτυπίας, εξελίσσεται ωστόσο σε μια εν τέλει αξιοπρεπέστατη δραματική κομεντί, με αυθεντική συγκίνηση και αρκετό χιούμορ, κυρίως από τους δεύτερους -και απολαυστικότερους- χαρακτήρες, ενώ η ερμηνεία του Μάλεν είναι, όπως πάντα, εξαιρετική.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΝΔΡΕΑΚΟΥ