Ο Εξορκισμός Της Εμιλυ Ρόουζ

25.05.2007
Ενας ιερέας κατηγορείται για φόνο εξ αμελείας μετά τον αποτυχημένο εξορκισμό μιας κοπέλας που οι ιατροί είχαν διαγνώσει επιληπτική.

Ενας ιερέας κατηγορείται για φόνο εξ αμελείας μετά τον αποτυχημένο εξορκισμό μιας κοπέλας που οι ιατροί είχαν διαγνώσει επιληπτική.

Δικαστικό δράμα και θρίλερ τρόμου. Και τα δύο μαζί, το ένα μέσα στο άλλο. Το δικαστικό χρονικό, ο κορμός του φιλμ, μετρά το ποσοστό της ευθύνης ενός ιερέα για το θάνατο μιας 19χρονης, που η επιστήμη διέγνωσε ψυχωσική- επιληπτική και η θρησκεία δαιμονισμένη. Ο τρόμος θα παρεμβληθεί με φλάσμπακ της ιστορίας της Εμιλι Ρόουζ, μέσα από τις αφηγήσεις, σωστότερα τις εκδοχές των μαρτύρων, ανάλογα με το από ποια σκοπιά βλέπει ο κάθε μάρτυρας τα πράγματα, την επιστημονική ή τη μεταφυσική. Και οι δύο παραστατικοποιούνται, και η ιατρική εξήγηση και η παραψυχολογική θέση. Επειδή, όμως, μιλάμε για mainstream Χόλιγουντ, η αλήθεια είναι σαν να έχει βρεθεί (κι ας παραμένει ανεξήγητη η αυθεντική υπόθεση της Γερμανίδας Ανελίζ Μίκελ, όπου βασίστηκε η ταινία) και να κλείνει στη μεριά της μεταφυσικής- για να κάνουμε και κανένα εισιτήριο. Ευτυχώς, η σκόνη από την κατάρρευση της δικαστικής ιστορίας πάνω στα ίδια τα κλισέ και τις αναληθοφάνειές της δεν λερώνει ολότελα τις γνήσια τρομακτικές σκηνές των φλάσμπακ ή την ερμηνεία της Τζένιφερ Κάρπεντερ.

ΡΟΜΠΥ ΕΚΣΙΕΛ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ