Μην Το Πεις Σε Κανένα

22.06.2007
Στις αναρίθμητες αποτυχημένες προσπάθειες των Γάλλων να δημιουργήσουν σασπένς αλά αμερικάνα, ο ηθοποιός Γκιγιόμ Κανέ απαντά βρίσκοντας το μέτρο στην αντίστροφη διαδικασία

Στις αναρίθμητες αποτυχημένες προσπάθειες των Γάλλων να δημιουργήσουν σασπένς αλά αμερικάνα, ο ηθοποιός Γκιγιόμ Κανέ απαντά βρίσκοντας το μέτρο στην αντίστροφη διαδικασία: αντί να διασκευάσει κάτι αθεράπευτα γαλλικό με χολιγουντιανούς όρους, μεταφέρει το πολυδιαβασμένο μυθιστόρημα του βέρου Αμερικανού Χάρλαν Κόμπεν στην πατρίδα του, διατηρώντας τα pulp στοιχεία ανέπαφα. Ενας παιδίατρος δέχεται μήνυμα από την εδώ και οκτώ χρόνια νεκρή σύζυγό του (ο φόνος είχε αποδοθεί σε έναν serial killer). Συντετριμμένος από το ενδεχόμενο να είναι ακόμη ζωντανή, πασχίζει να ξεδιαλύνει ένα παζλ θανάσιμων μυστικών.

Χωρίς να διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας, ο Κανέ καταβυθίζει χωρίς ενδοιασμούς τον ήρωά του στο κλασικό μοτίβο του αθώου που βρίσκεται κατηγορούμενος. Ταυτόχρονα, από την απρόσμενα γαλλόφωνη Κριστίν Σκοτ Τόμας μέχρι την Ναταλί Μπεϊ, σύσσωμο το καστ «κεντάει» ακόμη και στους πιο μικροσκοπικούς ρόλους. Κρίμα που η λύση στο εθιστικά δαιδαλώδες σενάριο έρχεται μπουκωμένη με αναπόφευκτα φλας μπακ. Μαζί με το αταίριαστα ζαχαρωμένο φινάλε αποτελούν τα μοναδικά ψεγάδια μιας ιστορίας που ξυπνάει την αδρεναλίνη χωρίς να αφήνει ακάλυπτους τους χαρακτήρες της.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΤΣΑΒΟΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ