Web only

22.06.2007
H καταπράσινη τσεχική λουτρόπολη Κάρλοβι Βάρι ετοιμάζεται για 42η φορά να ανοίξει τις πύλες της στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο σινεμά, προβάλλοντας όπως πάντα την κεντρο-ανατολική ευρωπαϊκή της ταυτότητα.

FESTIVAL
www.kviff.com

H καταπράσινη τσεχική λουτρόπολη Κάρλοβι Βάρι ετοιμάζεται για 42η φορά να ανοίξει τις πύλες της στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο σινεμά, προβάλλοντας όπως πάντα την κεντρο-ανατολική ευρωπαϊκή της ταυτότητα. Ηδη οι πρώτοι τίτλοι του διαγωνιστικού τμήματος του φεστιβάλ μάς προετοιμάζουν για μια καλή χρονιά, αφού συναντάμε την παγκόσμια πρεμιέρα του «Εmpties» του Γιαν Σβέρακ, το «Ρlac Ζbawiciela» του Πολωνού Κριστόφ Κράουζε (νικητής πριν δυο χρόνια με το «Μy Νikifor»), το «Ρodoanamulul Βe-a-ra» του Μπουνγκ Χουν Μιν από την Κορέα και το «Simple Τhings» του Αλεξέι Πογκογκρέμσκι (θυμηθείτε το τρυφερό «Ο Δρόμος Για Το Κοκτεμπέλ») από τη Ρωσία. Φέτος την επιλογή του Variety Critics Choice (10 ευρωπαϊκές ταινίες που αξίζουν την προσοχή μας) επιμελούνται ο Ντέρεκ Ελι και ο γνωστός για τις cult επιλογές του, Στίβεν Γκέιντος.

FRΕΕ
www.varietyasiaonline.com

Οπως ίσως γνωρίζετε (οι πιο ενημερωμένοι από εσάς αλλά και όσοι αναζητάτε έγκυρη πληροφορία), για να αποκτήσετε ανεμπόδιστη πρόσβαση στο πλήρες περιεχόμενο του κορυφαίου επαγγελματικού κινηματογραφικού εντύπου Variety πρέπει να πληρώσετε ουκ ολίγα και μάλιστα σε ετήσια βάση. Να όμως που η ολοκαίνουργια ασιατική έκδοση σάς έρχεται δωρεάν κάθε πρωί στον υπολογιστή σας με μια απλούστατη εγγραφή.

ΙΝ ΤΗΕ WORKS
nymag.com/daily/entertainment/2007/05/peter_jacksons_script_for_the.html

H πορεία του υπέροχου «Lovely Βones» προς τις κινηματογραφικές οθόνες σίγουρα δεν είναι ρόδινη. Οπως ίσως θυμάστε, πριν από χρόνια η Αλις Σέμπολντ ανέλαβε να διασκευάσει το γνωστό μυθιστόρημά της για την οθόνη. Η παραγωγή όμως σταμάτησε όταν ο Πίτερ Τζάκσον ανέλαβε το σχέδιο. Ηδη το σενάριο του Τζάκσον οδεύει, αγκαλιά με 65 εκατομμύρια δολάρια προϋπολογισμό, προς την υλοποίησή του. Το New York Magazine διάβασε πρώτο το τελικό σενάριο και αποκαλύπτει αρκετά για την «ανάγνωση» του Νεοζηλανδού «άρχοντα».

SΗΟΡΡΙΝG
www.blaqout.com

Με έδρα τη Γαλλία, η Blaq Out, μια νέα εταιρεία DVD τίτλων έρχεται να απαντήσει στα πιο δύσκολα ερωτήματα που απασχολούν τους σκληροπυρηνικούς σινεφίλ. Πού μπορώ να βρω τις ταινίες του Λικ Μουλέ ή του Ζαν Πολ Σιβεϊράκ; Κυκλοφορούν άραγε ταινίες της Σαντάλ Ακερμάν; Οι απαντήσεις απέχουν πλέον ένα μόνο κλικ με το ποντίκι σας. Και βέβαια μιλάμε για προσεγμένες εκδόσεις και κυρίως με αγγλικούς υπότιτλους, κάτι που οι διάσημες για το σοβινισμό τους γαλλικές εκδόσεις απέφευγαν συστηματικά εδώ και χρόνια. Αφήστε, που στο Παρίσι μπορείτε να συναντήσετε και τους auteurs αυτοπροσώπως, στις ειδικές παρουσιάσεις που κάνει η εταιρεία.