Θανάσης Τότσικας - Ακόμα και οι νάνοι ξεκίνησαν μικροί*

28.06.2007
Απόφοιτος της σχολής Σταυράκου, έκανε για λίγο κλακέτα στις «Νύφες» και εκεί γνώρισε τον άνθρωπο που θα του άλλαζε τη ζωή.

Απόφοιτος της σχολής Σταυράκου, έκανε για λίγο κλακέτα στις «Νύφες» και εκεί γνώρισε τον άνθρωπο που θα του άλλαζε τη ζωή. Ο τότε βοηθός διευθυντή φωτογραφίας Σίμος Σαρκετζής στρατολογήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες στο συνεργείο της μικρού μήκους ταινίας «Εxit», την πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του Θανάση Τότσικα. Εκεί προσέφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους, μεταξύ άλλων, η Νάντια Παπαθεοδώρου και ο αδερφός του, Απόστολος Τότσικας. Το εντυπωσιακό αποτέλεσμα δικαιώθηκε τόσο στην Κλερμόν Φεράν όσο και στο Moma της Νέας Υόρκης, στα πλαίσια του Extraordinary Films From Extraordinary Festivals!

Λογικό είναι, λοιπόν, να ανυπομονούμε για τη φετινή του δουλειά «Ηoy No Vengo Α Cenar», σκηνοθετημένη από κοινού με το Γιώργο Παπάζογλου, σε μια συνεργασία που γεννήθηκε στη Βαρκελώνη και θα κάνει πρεμιέρα στη Δράμα.

Τη μουσική υπόκρουση υπογράφουν οι Night On Earth και το πολυεθνικό συνεργείο συμπληρώνουν πρώην συμφοιτητές του, που έμειναν πάλι απλήρωτοι (πλην του ηχολήπτη!). Τα σχέδιά του για το μέλλον συμπεριλαμβάνουν μια δουλειά (για να σταματήσει να τρώει τα λεφτά του αδελφού του), μια μελλοντολογική μεγάλου μήκους και ένα καινούργιο κατοικίδιο, μιας και η σκυλίτσα του η Ιρμα, που της είχε αφιερώσει και το «Εxit», μας άφησε χρόνους.

* Φόρος τιμής στο πάθος του για τον σκηνοθέτη Βέρνερ Χέρτζογκ.