Ο Ρόμπιν εξομολογείται... στο cinemag

17.07.2007
Το "License to Wed" ("Αδεια Γάμου") είναι μία ξεχωριστή κωμωδία σε σκηνοθεσία Κεν Κουάπις με τους Ρόμπιν Γουίλιαμς, Μάντι Μουρ και Τζον Κραζίνσκι. Με αφορμή την ταινία μας μίλησαν ο Ρόμπιν Γουίλιαμς και ο σκηνοθέτης Κεν Κουάπις!
Το "License to Wed" ("Αδεια Γάμου") είναι μία ξεχωριστή κωμωδία σε σκηνοθεσία Κεν Κουάπις με τους Ρόμπιν Γουίλιαμς, Μάντι Μουρ και Τζον Κραζίνσκι.
Παρακολουθεί τους πρόσφατα αρραβωνιασμένους Μπεν Μέρφι και Σάντι Τζόουνς στην προσπάθεια που κάνουν να ζήσουν ευτυχισμένο έγγαμο βίο.

Εμπόδιο στα σχέδια τους αποτελεί η οικογενειακή εκκλησία της Σάντι, ο Άγιος Αυγουστίνος, μέσω του Αιδεσιμότατου Φρανκ που δεν σκοπεύει να ευλογήσει την ένωση του Μπεν και της Σάντι, πριν το ζευγάρι "περάσει" επιτυχώς μια σειρά από τεστ και να αποδείξει ότι είναι έτοιμο για γάμο.

Αποτελούμενο από τραγελαφικά μαθήματα, εκκεντρικές εργασίες και τη διαρκή "εισβολή" στην καθημερινότητα τους, το εξονυχιστικό πρόγραμμα του Αιδεσιμότατου Φρανκ βάζει τη σχέση του Μπεν και της Σάντι υπό δοκιμασία. Ξεχάστε το? "έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα". Το ερώτημα είναι αν το ζευγάρι έχει αυτό που χρειάζεται για να ανέβει τα σκαλοπάτια της εκκλησίας.

Με αφορμή την ταινία μας μίλησαν ο Ρόμπιν Γουίλιαμς και ο σκηνοθέτης Κεν Κουάπις:

Ρόμπιν Γουίλιαμς

Γιατί πιστεύετε πως πρέπει ο κόσμος να δει την «Άδεια Γάμου»;

Γιατί είναι μία κωμωδία σχετικά με το γάμο και με το γάμο μπορείς να γελάς... Γιατί πολλοί άνθρωποι, από αυτούς που έχουν συνάψει δύο γάμους, όπως και εγώ, θα καταλάβουν και θα γελάσουν. Ίσως τελικά πριν παντρευτούμε θα έπρεπε να έχουμε μάθει κάτι παραπάνω! Κάτι ανάλογο με το να μαθαίνομε να οδηγούμε στο Παρίσι.

Ο αιδεσιμότατος Frank είναι ένας κατεργάρης ή ένας καλός άνθρωπος;
Είναι προβοκάτορας- κάτι ανάλογο με τον σημερινό πρόεδρο Μπους. Ο ρόλος του είναι να προκαλέσει και να θέσει το ερώτημα: Πραγματικά νομίζετε ότι ο γάμος είναι παράδεισος; Είναι κάτι σαν τα στρατιωτικά γυμνάσια που προετοιμάζουν τους στρατιώτες για τις δύσκολες ώρες του πολέμου. Έτσι και ο γάμος, τούς προετοιμάζει για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν ξέρουν πώς να πολεμήσουν! Βάλτε στην άκρη το σεξ. Οι περισσότεροι πρέπει να προετοιμαστούν για τον επικείμενο γαμήλιο «πόλεμο». Γιατί; Γιατί ο Frank θέλει να διαπιστώσει αν γνωρίζουν κάτι παραπάνω από το ότι η εκλεκτή τους έχει ωραία... χέρια. Αυτό είναι το γυμνάσιο... και στην ταινία θα δούμε τι συμβαίνει!

Τι σας αρέσει πιο πολύ στην κωμωδία;
Το γέλιο. Χωρίς αυτό η κωμωδία είναι σαν να αυνανίζεσαι με γάντι φούρνου! Η κωμωδία είναι τόσο ωραία με το γέλιο, αν δεν καταφέρεις να το εκμαιεύσεις, τότε είναι πραγματικά λυπηρό. Και άγριο. Τίποτα δεν πάει καλά. Όμως, αν δεις κάτι και συνειδητοποιήσεις πως δουλεύεις με αστεία άτομα, τότε έχεις ελπίδα.


Με τη σειρά του ο σκηνοθέτης της ταινίας Κεν Κουάπις ανέφερε σχετικά:

Σαν σκηνοθέτης, γιατί πιστεύετε πως πρέπει κάποιος να δει την «Αδεια Γάμου»;
Ω θεε μου. Νομίζω ότι αν κάποιος είναι παντρεμένος ή ενδιαφέρεται να παντρευτεί, αν είναι ζευγάρι με κάποιον σε μία σχέση ή αν θέλει να δημιουργήσει μία σχέση, πρέπει οπωσδήποτε να δει αυτή την ταινία γιατί θα τον βοηθήσει να προλάβει τα λάθη που όλοι κάνουμε!

Τι πιστεύετε ότι ο Τζον Κραζίνσκι έφερε στην ταινία;
Νομίζω ότι ο Τζον υποδύθηκε τον Μπεν πολύ ρεαλιστικά. Νομίζω ότι πολλοί άνδρες θεωρούν πως θα έκαναν ο,τιδήποτε για την κοπέλα τους. Επίσης πιστεύω πως πολλοί θα συνδέσουν την ταινία με το ότι σε μία σχέση τα πάντα είναι μία πάλη για το ποιος έχει το πάνω χέρι. Και νομίζω πως αυτές οι πράξεις ισορροπίας είναι κάτι που και οι άντρες και οι γυναίκες έρχονται αντιμέτωποι. Μου αρέσει ο τρόπος που ο Μπεν τα «βρίσκει» με την αρραβωνιαστικιά του, καθώς αρχικά την αφήνει να «οδηγεί» κατά κάποιο τρόπο τη σχέση, αργότερα όμως καταλαβαίνει ότι πρέπει να πάρει αυτός το τιμόνι.

Πιστεύετε ότι η ταινία λειτουργεί σαν κωμωδία, επειδή βγάζει γέλιο από σοβαρές καταστάσεις, όπως αυτές του γάμου;
Νομίζω ότι το χιούμορ είναι ο καλύτερος τρόπος για να εκθέσει κάποιος ακόμη και τις πιο σοβαρές καταστάσεις. Παράλληλα πιστεύω πως αυτή η ταινία αξίζει γιατί ενώ γελάς... συνειδητοποιείς ότι και εσύ ο ίδιος έχεις περιέλθει σε παρόμοια θέση! Μου αρέσουν ιδιαίτερα οι σκηνές όπου το ζευγάρι είναι αναγκασμένο να απαντήσει σε εξαιρετικά αμήχανες ερωτήσεις. Για παράδειγμα, όταν η Μάντι (Μουρ) και ο Τζον (Κραζίνσκι) πιέζονται από τον Ρόμπιν (Γουίλιαμς) να μιλήσουν για τη σεξουαλική τους ζωή έτσι όπως ποτέ δεν είχαν μιλήσει. Αυτή η αμηχανία με συναρπάζει....

Πόσα ζευγάρια πιστεύετε πως θα περνούσαν επιτυχώς τη δοκιμασία γάμου του Φρανκ;
Αυτή τη δοκιμασία; Εγώ παντως σίγουρα όχι. Δεν νομίζω πως θα την περνούσε κάποιος, χωρίς πρώτα να καταρρεύσει το νευρικό του σύστημα.

Ποια είναι η γνώμη σας για τη Μάντι Μουρ στο ρόλο της Σάντι;
Καλά... θα μπορούσα να μιλάω για τη Μάντι ώρες ολόκληρες. Πραγματικά την λατρεύω. Ένα από τα πράγματα που πιστεύω πως δεν έχει δώσει ιδιαίτερη είναι η αστεία πλευρά της. Έχει ταλέντο στην κωμωδία! Είναι πολύ αληθινή, προσιτή και τρελή! Με κάνω να γελώ και νομίζω πως όλοι οι άνδρες θα την ερωτευτούν σ΄ αυτήν την ταινία!

Πως ήταν ο Ρόμπιν Γουίλιαμς στο ρόλο του Φρανκ;
Ήταν μία ... πραγματική δύναμη της φύσης!

Επιμέλεια: Γεωργία Οικονόμου