Οι Απίστευτες Περιπέτειες Της Αντέλ

17.09.2010
Το 1912, η Αντέλ, μια ατρόμητη νεαρή δημοσιογράφος, κάνει τα πάντα για να πετύχει τους στόχους της. Έτσι, πετάγεται μέχρι την Αίγυπτο για να ανακαλύψει μούμιες κάθε είδους. Εν τω μεταξύ στο Παρίσι, το αβγό ενός πτεροδάκτυλου 136 εκατομμυρίων ετών, που βρίσκεται στο ράφι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, έχει μόλις εκκολαφθεί μυστηριωδώς, και το νεογνό έχει ξεχυθεί στην πόλη...

Περιπέτεια παραμυθένιας φαντασίας με βάση τη δημοφιλή στη Γαλλία σειρά βιβλίων κόμικ του Ζακ Ταρντί, χρονικό φόντο το 1912 και ηρωίδα μια ατρόμητη δημοσιογράφο που εδώ τουλάχιστον τα βάζει με μούμιες στην Αίγυπτο και απειλητικούς πτεροδάκτυλους στο Παρίσι.

Ανοικονόμητη και ασυμμάζευτη σαν θέαμα, με τους υστερικούς σκηνοθετικούς ρυθμούς του Λικ Μπεσόν να βραχυκυκλώνουν εσχάτως την ήδη παραφορτωμένη δράση και τα σποραδικά (αυτόνομα) γκαγκς μάλλον να εκνευρίζουν παρά να λειτουργούν ως ανάσα ευχάριστη. Τα εύσημα στο άψογο τεχνικό σκέλος και την τσαχπίνικη παρουσία της πρωταγωνίστριας Λουίζ Μπουργκουάν (δημοφιλούς κωμικού και παρουσιάστριας της γαλλικής τηλεόρασης, που πρωτογνωρίσαμε στην κομεντί «Το κορίτσι του Μονακό») δεν αρκούν.

Ρόμπυ Εκσιέλ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ