Μια κλασική συνταγή για ένα action movie. Ένας παραγωγός θέλει να κάνει μια ταινία που να μοιάζει με το «CSI», να έχει μπάτσους, κακούς, ναρκωτικά, λίγο ρομάντζο και πολύ ξύλο. Παίρνει έναν σκηνοθέτη που φτιάχνει βιντεοκλίπ για τον Eminem και τον 50 Cent, για να γίνει ο ρυθμός πιο γρήγορος και το φιλμ πιο σπιρτόζικο.

Μια κλασική συνταγή για ένα action movie. Ένας παραγωγός θέλει να κάνει μια ταινία που να μοιάζει με το «CSI», να έχει μπάτσους, κακούς, ναρκωτικά, λίγο ρομάντζο και πολύ ξύλο. Παίρνει έναν σκηνοθέτη που φτιάχνει βιντεοκλίπ για τον Eminem και τον 50 Cent, για να γίνει ο ρυθμός πιο γρήγορος και το φιλμ πιο σπιρτόζικο. Πανοραμικά πλάνα που κινούνται σε εξωφρενικές ταχύτητες, αμάξια που αναποδογυρίζονται το ένα μετά το άλλο και εντυπωσιακές σκηνές μάχης με ασιατική μαγεία είναι πράγματα που γίνονται στο άψε-σβήσε.

Παίρνει και τον Τζετ Λι στο πρότζεκτ που ούτως ή άλλως θα του φέρει εισιτήρια και κάνει τις καλύτερες εναέριες κλοτσιές στην κινηματογραφική αγορά. Το ζήτημα του καλού και μάχιμου μπάτσου λύνεται εύκολα με τον Τζέισον Στέιθαμ να μοιάζει λίγο με τον Τζον Μακλέιν και τη βραχνάδα της φωνής του να θυμίζει Αμερικανό νταλικέρη με χρόνια φαρυγγίτιδα. Τέλος, κάνουμε και το φιλμ ολίγον διδακτικό... Μαθαίνεις τα μυστικά της Γιακούζα, τις αντίπαλες συμμορίες της ιαπωνικής παροικίας και τις τελικές ταχύτητες σε σπορ αμάξια και street μηχανές. Πάντως, το αποτέλεσμα μοιάζει αξιοπρεπές για το είδος του... Αν δεν το είχαμε δει χιλιάδες φορές στο παρελθόν, τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα.

ΓΙΑΓΚΟΣ ΑΝΤΙΟΧΟΣ

[email protected]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ