Ο Κυνηγός

03.03.2010
Πρώην ντετέκτιβ που πλέον έχει γίνει προαγωγός, ο Τζουνγκ-Χο έχει κάθε λόγο να είναι εξοργισμένος. Τον τελευταίο καιρό τα κορίτσια του εξαφανίζονται το ένα μετά το άλλο αφήνοντάς τον όχι μόνο χωρίς δουλειά, αλλά και με συνεχώς διογκωμένα χρέη. Με αφορμή την τελευταία εξαφάνιση ανακαλύπτει ότι όλες, πριν εξαφανιστούν, είχαν ραντεβού με τον ίδιο πελάτη για τον οποίο ο διεφθαρμένος ήρωάς μας γνωρίζει μόνο έναν αριθμό τηλεφώνου.

Ένα παρά πολύ καλό θρίλερ και μια τεράστια εμπορική επιτυχία στην Κορέα (έκανε συνολικό τζίρο 20 εκατομμυρίων δολαρίων την πρώτη εβδομάδα προβολής του ενώ η Warner έχει ήδη αγοράσει τα δικαιώματα για τη Χολιγουντιανή βερσιόν της) που όμως βγαίνει στις αίθουσες με πολύ καθυστέρηση. Η ταινία είχε συμμετοχή στο επίσημο τμήμα του Φεστιβάλ των Καννών του 2008 και είχαμε και τη ευκαιρία να τη δούμε για πρώτη φορά στη χωρά μας στις Νύχτες Πρεμιέρας εκείνης της χρονιάς.

Ο Κυνηγός (The Chaser) κερδίζει άνετα τις εντυπώσεις χωρίς καν να δείχνει ότι προσπαθεί γι’ αυτό. Με μια πρωτοφανή ωριμότητα για το είδος αυτό (αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη σκηνοθετική δουλειά του) και με μια απλότητα και σιγουριά για το αποτέλεσμα, ο σκηνοθέτης μας προσφέρει μια καταιγιστική, γεμάτη εκπλήξεις ταινία, δημιουργώντας ένα σενάριο βγαλμένο από την παλιά καλή εποχή του φιλμ νουάρ, φυσικά σε μια μοντέρνα εκδοχή του. Ο ρυθμός στο μοντάζ είναι τόσο καλός που σε συνδυασμό με το πολύμορφο σενάριο κάνει τα 123 λεπτά που διαρκεί η ταινία να μοιάζουν πολύ λιγότερα.

Κωσταντίνος Αϊβαλιώτης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ