Deep End

21.01.2008
Δύο ζευγάρια πάνε σε μια ειδυλλιακή παραλία μες την ερημιά για να ζήσουν τον έρωτα τους όταν ξεσπάει το μεγάλο κακό. Ένας χαμένος παράδεισος που καταλήγει σε κόλαση. Η επικίνδυνα σέξι Μαρία Κορινθίου θα απατήσει τον Αλέκο Συσσοβίτη με τον -ξάδερφο του Βιν Ντίζελ- Κώστα Σόμμερ και το ερωτικό θρίλερ αρχίζει.

Δύο ζευγάρια πάνε σε μια ειδυλλιακή παραλία μες την ερημιά για να ζήσουν τον έρωτα τους όταν ξεσπάει το μεγάλο κακό. Ένας χαμένος παράδεισος που καταλήγει σε κόλαση. Η επικίνδυνα σέξι Μαρία Κορινθίου θα απατήσει τον Αλέκο Συσσοβίτη με τον -ξάδερφο του Βιν Ντίζελ- Κώστα Σόμμερ και το ερωτικό θρίλερ αρχίζει. Μια γυναίκα, δύο άντρες και το κομπολόι χάνει τις χάντρες όπως και ο θεατής την υπομονή του. (Τύπου) B movie του Θανάση Αντωνίου για μυστικά και ψέματα, προδοσίες, ανεξέλεγκτη βία για χάρη ενός μεγάλου έρωτα. Όταν ακούς την υπόθεση και φέρνεις στο νου τούς κοιλιακούς των πρωταγωνιστών φαντάζεσαι δράση, αγωνία? σπλάτερ.

Μετά σκέφτεσαι ότι δεν είμαστε στο εξωτερικό ούτε είναι η παραλία του LOST άλλα παρ’ όλα αυτά έχεις πάντα μια μικρή ελπίδα βγάζοντας απ’ το μυαλό σου τη γνωστή προκατάληψη για τον ελληνικό κινηματογράφο. Το σενάριο του Αλέξανδρου Κακαβά (υπεύθυνος για το πολύ καλό «Τέλος Εποχής») θα μπορούσε να κρατήσει το αρχικό ενδιαφέρον και να φτάσει τα όρια του γκροτέσκου, να έχει σασπένς, αλλά δεν τα καταφέρνει και τόσο καλά. Κάτι που φαίνεται και στην ιδέα για το πώς θα τελειώσει όλη αυτή η περιπέτεια από την οποία λείπει η ανατροπή και το ξάφνιασμα. Μεγάλες προσδοκίες και φιλοδοξίες για μια ταινία που θα μπορούσε να είχε καταφέρει να αναδυθεί από το «deep end» του βυθού ως cult φιλμ, όμως έμεινε στα μισά της διαδρομής.

Κική Παπαδοπούλου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ