Αγιασμός

17.03.2010
Σε ένα ήσυχο ιρλανδικό χωριό τέσσερεις φίλοι αναζητούν απελπισμένα μια αλλαγή στην καθημερινότητά τους και αποφασίζουν να ληστέψουν ένα φορτηγό γεμάτο Viagra. Αυτό που δεν μπορούν να φανταστούν είναι όσα θα επακολουθήσουν...

Σ’ ένα πεθαμένο οικονομικά χωριό της ορεινής Ιρλανδίας, που ήταν κάποτε τουριστική ατραξιόν χάρη στις ιαματικές πηγές του, τέσσερις χασομέρηδες, με αρχηγό τον τοπικό ταχυδρόμο, σχεδιάζουν να πιάσουν την καλή ληστεύοντας ένα φορτηγάκι φαρμακαποστολής Βιάγκρα και πουλώντας στη συνέχεια τη λεία στο... Αμστερνταμ.

Ομως τρεις Αμερικανοί πράκτορες αναστατώνουν το «χτύπημα», αναγκάζοντάς τους να ρίξουν το φορτίο με τα χάπια στο «ιερό» πηγάδι στην άκρη του χωριού... Παραπέμπει στην κλασική παράδοση των ταινιών των βρετανικών στούντιο Ιλινγκ έτσι όπως ξεκινά η κωμωδία του Ιρλανδού Τομ Ριβ. Κι ενώ αρχικά νομίζεις πως θα δεις μια νόστιμη αναβίωση εκείνου του πνεύματος, όπως είχε πετύχει προ 10ετίας με τους «Λοτο... φάγους» ο Κερκ Τζόουνς (σκηνοθέτης, συμπτωματικά του «Είναι όλοι τους καλά», που βγαίνει επίσης αυτή την εβδομάδα), το φιλμ μετατρέπεται στο δεύτερο μισό του σε μια χονδροειδή σεξοφάρσα, απ’ όπου πάντως διασώζονται δύο ή τρία διασκεδαστικά γκαγκς.

Ρόμπυ Εκσιέλ