Waitress

17.03.2008
Η τρίτη και τελευταία μεγάλου μήκους ταινία της αδικοχαμένης Έιντριεν Σέλι (που δολοφονήθηκε τον Νοέμβριο του 2006) θα ανεβάσει τη χοληστερίνη σας στα ύψη με ένα καλοψημένο ρομάντζο, που χάνει όμως πόντους στο γλασάρισμα.

Η τρίτη και τελευταία μεγάλου μήκους ταινία της αδικοχαμένης Έιντριεν Σέλι (που δολοφονήθηκε τον Νοέμβριο του 2006) θα ανεβάσει τη χοληστερίνη σας στα ύψη με ένα καλοψημένο ρομάντζο, που χάνει όμως πόντους στο γλασάρισμα. Παγιδευμένη σε έναν παραδοσιακό νότιο (αμερικάνικο) γάμο, όπου ο ζηλιάρης άντρας διατάζει και η υπάκουη γυναίκα λουφάζει, η Τζένα βγάζει το άχτι της στη ζαχαροπλαστική, όχι μόνο στην κουζίνα του σπιτιού της αλλά κυρίως στο Joe’s Diner όπου σερβίρει τις πιο ευφάνταστες τάρτες της πόλης.

Όλα βαίνουν καλώς, μέχρι που την επισκέπτεται μια απρόσμενη, αμετάκλητη και πλήρως ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, η οποία απαιτεί επείγουσα εκτόνωση της αρνητικής της ενέργειας. Εφευρίσκοντας μια φρέσκια συνταγή για κάθε νέα απόχρωση του κωμικοτραγικού της αδιεξόδου, η Τζένα ανεβάζει τη θερμιδική αξία της «Σερβιτόρας» μέχρι η ζυγαριά να τιναχτεί, αναπόφευκτα, στον αέρα. Διότι κατόπιν της αρχικής ? και ομολογουμένως διασκεδαστικότατης ? άρνησής της να συμπαθήσει το αγέννητο παιδί της, το δεύτερο μισό της ταινίας παρουσιάζει έντονη μεταστροφή προς το μητρικότερο, υποβιβάζοντας τους χαρακτήρες της σε καρικατούρα, κομπλέ μ’ένα ζαχαρούχο φινάλε που θα σας στείλει κατευθείαν στην εντατική.

DVD Extras Τίποτα εκτός από την ταινία, για όσους δεν την πρόλαβαν στις «Νύχτες Πρεμιέρας». Ελληνικοί Υπότιτλοι.

Δέσποινα Παυλάκη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ