Ο «ζάμπλουτος» Μάθιου Μακόναχι μιλάει στο cinemag!

16.04.2008
Ο Μάθιου Μακόναχι μίλησε στο cinemag για τη νέα του αυτή ταινία, αλλά και για τη ζωή του γενικότερα.
Ο Μάθιου Μακόναχι, στην νέα του ταινία, το «Προσεχώς... Ζάμπλουτοι» («Fools Gold») υποδύεται ένα γοητευτικό κυνηγό θησαυρών, τον Μπεν «Φιν» Φίνεγκαν . Τα τελευταία χρόνια του έχει γίνει έμμονη ιδέα να ανακαλύψει ένα θρυλικό ναυάγιο του 18ου αιώνα, το καράβι που μετέφερε τη βασιλική προίκα, και φημολογείται ότι αποτελείται από 40 κιβώτια ανεκτίμητων θησαυρών.. Στην προσπάθειά του να το βρει, ο Φιν «βουλιάζει» όλη του την περιουσία και ταυτόχρονα και το γάμο του με την Τες (Κέιτ Χάντσον).

Ο Μάθιου Μακόναχι μίλησε στο cinemag για τη νέα του αυτή ταινία, αλλά και για τη ζωή του γενικότερα.

cinemag: Πως είναι να δουλεύεις και πάλι με την Κέιτ Χάντσον;
M.M.: Δεν χρειάστηκε να κάνουμε από την αρχή τις ίδιες συστάσεις, υπήρχε μία οικειότητα. Ωστόσο, ακόμη δεν γνωριζόμαστε καλά, υπάρχουν άγνωστα κομμάτια του εαυτού μας και αυτό είναι πολύ καλό γιατί μπορούμε να εκπλήσσουμε ο ένας τον άλλο, να τον πειράζουμε, ακόμη και να τον θυμώνουμε!
Νομίζω ότι μια τέτοιου είδους σχέση είναι απόλυτα υγιής, τονωτική και ... ενδιαφέρουσα, γιατί μας κρατά σε διαρκή εγρήγορση και δεν θεωρούμε τίποτα δεδομένο μεταξύ μας. Πάντα βέβαια υπάρχει το ενδεχόμενο να αλλάξει κάτι.

cinemag: Πώς τα πήγες με τις καταδύσεις στο «Προσεχώς Ζάμπλουτοι»
Μ. Μ. Είχα ήδη άδεια καταδύσεων, ωστόσο, την είχα ήδη πάρει αρκετά χρόνια πριν και είχα χάσει τη... φόρμα μου. Έτσι, έκανα προπονήσεις ένα μήνα πριν ακόμη ξεκινήσουν τα γυρίσματα, όμως κυριολεκτικά έχασα τα αφτιά μου, καθώς μου τρύπησε και ένα τύμπανο... έτσι έπρεπε να μείνω έξω από το νερό για αρκετό καιρό. Με το που άρχισαν, όμως, τα γυρίσματα έκανα περισσότερες από 100 καταδύσεις, και μόνος μου και μετά στα διήμερα στη Παπούα της Νέα Γουινέας. Εκεί ήμουν βασικά συνέχεια κάτω από το νερό. Ήταν ότι πιο σκληρό έχω ζήσει καθώς δεν είχα ρυθμιστή οξυγόνου και έπρεπε να κρατώ την αναπνοή μου για πολύ ώρα και αμέσως μετά να γυρίζω σκηνές πάλης. Παντού γύρω μου υπήρχαν μπουρμπουλήθρες και δεν μπορούσα να πάρω ανάσα! Ήμουν ένα βήμα πριν φρικάρω τελείως και ταυτόχρονα έπρεπε να προσπαθώ να παραμείνω ψύχραιμος, γιατί αν έχανα την ψυχραιμία μου... δεν είχα δεύτερη ευκαιρία!

cinemag: Μίλησε μας για τα γυρίσματα στην Αυστραλία.
Μ.Μ.
Ηταν πραγματικά ονειρικά. Ένιωθα πως ήμουν στην κοιτίδα της μητέρας φύσης, στη δυναμική της. Εκεί το τροπικό δάσος ενώνεται με κοραλλιογενείς υφάλους. Εβλεπα άγρια ζώα γύρω μου, μέσα στο νερό και στον ουρανό, ζώα, άλλα ακίνδυνα και άλλα επικίνδυνα και δηλητηριώδη! Ο μεγαλύτερος μου όμως αντίπαλος ήταν ο δυνατός αέρας που με χτυπούσε ανηλεώς και δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε το γύρισμα. Ημασταν στο έλεος της μητέρας φύσης, η- ευτυχώς- οποία στο μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων συνεργάστηκε μαζί μας.

cinemag: Είσαι ακόμη «τρελός» με τη θάλασσα;
Μ.Μ.
Τα 2/3 της γης καλύπτονται από νερό και το 95% από αυτό το νερό είναι ακόμη ανεξερεύνητο, γι΄ αυτό και η φαντασία μας οργιάζει σχετικά με το τι μπορεί να βρίσκεται μέσα σ΄ αυτό. Η εξερεύνησή του μοιάζει μ΄ αυτή του διαστήματος... Σε προκαλεί να μάθεις τι κρύβει σε κάθε το ίντσα, πόσοι θησαυροί κρύβονται κάτω απ΄αυτό!

cinemag: Γιατί πιστεύεις πως οι άνθρωποι αγαπούν τα κυνήγια θησαυρών;
Μ.Μ.
Νομίζω πως για όλα φταίει το... δοχείο χρυσού στην άκρη του ουράνιου τόξου. Γιατί αγοράζουμε λαχεία, γιατί πηγαίνουμε στα καζίνο του Λας Βέγκας; Καταλαβαίνετε τι εννοώ... Το ότι τα κυνήγια θησαυρών βασίζονται σε μυστήρια με ιστορικό υπόβαθρο που μπορούν να λυθούν είναι αυτό που τα κάνει τόσο δελεαστικά!

cinemag: Πως σου φέρεται η ζωή;
Μ.Μ.
Η ζωή μου φέρεται εξαιρετικά καλά. Την τελευταία χρονιά πραγματοποίησα πολλά από τα όνειρά μου, όνειρα που μου φαίνονταn άπιαστα. Εκανα την παραγωγή στο πρώτο μου μουσικό άλμπουμ μαζί με τον αγαπημένο μου καλλιτέχνη, ενώ μετά από 6 μήνες πραγματικής διασκέδασης και καλής δουλειάς γύρισα το «Προσεχώς... Ζάμπλουτοι». Παράλληλα έκανα ακόμη μία παραγωγή στην εταιρεία μου «Just keep Living» και έφτιαξα τον ιστοχώρο μου (www.matthewmcconaughey.com) για τον οποίο δούλευα επί δύο χρόνια. Ήθελα να φτιάξω έναν ειλικρινή χώρο, όπου θα μπορώ να συνομιλώ με τους ανθρώπους Online και να παίρνουν μία γεύση του ποιος είμαι...
Μόλις απέκτησα ένα παιδάκι με την κοπέλα μου.... Πολλά ωραία πράγματα συμβαίνουν στη ζωή μου!

cinemag: Πες μας λίγα ακόμη πράγματα για το website σου
Μ.Μ.
Ενας από τους βασικούς λόγους που το έφτιαξα, είναι γιατί είχα βαρεθεί να διαβάζω για μένα πράγματα χωρίς καμία ισχύ. Φαντάζονται πράγματα που δεν έχουν ούτε κάποιο στοιχειώδες ενδιαφέρον, ούτε καν αστεία δεν είναι. Παράλληλα, έβλεπα άλλα site αφιερωμένα σε μένα που υποτίθεται ότι τα είχα φτιάξει εγώ και πως μάλιστα μιλούσα σ΄αυτά ! Τίποτα βέβαια απ΄ αυτά δεν ήταν αλήθεια... Γι΄αυτό και αποφάσισα να δημιουργήσω τη δική μου «βάση», όπου να γράφω και να μιλώ εγώ και κανένας άλλος που υποδύεται εμένα!

Γεωργία Οικονόμου