Λούκι Λουκ: Τρελές Περιπέτειες Στην Άγρια Δύση

21.04.2008
Ο καλός (Λούκυ Λουκ), οι κακοί (αφοί Ντάλτον)και ο άσχημος (Κρουκ). Ο περιβόητος, χαλαρός και μοναχικός καουμπόυ με το διάσημο του άλογο Ντόλυ παίζει και πάλι το ρόλο του Ρομπέν των δασών της Άγριας Δύσης.

Ο καλός (Λούκυ Λουκ), οι κακοί (αφοί Ντάλτον) και ο άσχημος (Κρουκ). Ο περιβόητος, χαλαρός και μοναχικός καουμπόυ με το διάσημο του άλογο Ντόλι παίζει και πάλι το ρόλο του Ρομπέν των δασών της Άγριας Δύσης. Προστατεύει τους αδύναμους και κοροιδεύει γι’ άλλη μια φορά τους αδερφούς Ντάλτον, ο οποίος τους έχει γίνει εφιάλτης ειδικά στο μεγάλο μυαλό της οικογενείας, Τζόε.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ηγείται ενός καραβανιού με προορισμό έναν παράδεισο στην Καλιφόρνια, αφού οι ιδιοκτήτες των αμαξών έχουν αγοράσει τις εκτάσεις του δαιμόνιου και παμπόνηρου Κρουκ για να μείνουν εκεί. Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά, αλλά υπάρχει μια προυπόθεση: να φτάσουν μέσα σε τρεις μέρες. Κάτι που εννοείται ότι δεν το 'χει καταφέρει κανείς αφού η διαδρομή καταντάει αγώνας μετ’ εμποδίων για τον Κρουκ και το δικηγόρου-υπηρέτη του. Και βέβαια δε θα μπορούσε να λείπει κι ένα σήμα κατατεθέν των ιστοριών των Μορις και Γκοσινί, η σκυλίσια διάννοια Ραν νταν Πλαν, ο οποίος κυκλοφορεί κοιτώντας με το γνωστό απορημένο βλέμμα!

Μια ιστορία με ωραίο χιούμορ, γρήγορους ρυθμούς, φοράει την ταμπελίτσα "Κατάλληλο για όλους", είναι ένα πολυ καλό animation σχεδιασμένο με σύγχρονα μέσα αλλά που δεν ξεφεύγει από το ύφος του παραδοσιακού κόμικ. Αποτελεί έτσι μια πετυχημένη μεταφορά των διαχρονικών περιπετειών του κουλ «σουπερήρωα» της Φαρ Ουέστ κόσμου. Αν προτιμήσετε να το δείτε μεταγλωτισμένο, είναι από τα λίγα κινούμενα σχέδια με ταιριαστές "δανεισμένες" φωνές. Ρένος Χαραλαμπίδης και Γιώργος Πυρπασόπουλος πασπαλίζουν την ατμόσφαιρα με αρκετές δόσεις ζωντάνιας.

Κική Παπαδόπουλου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ