Eιναι φυσιολογικο?

14.11.2011
Είμαι μόλις 12 χρονών και έχω διάφορες φαντασιώσεις για εμένα και το αγόρι που μου αρέσει... Ειναι φυσιολογικό για την ηλικία μου (γιατί δεν γνωριζω και πολλά κορίτσια στην ηλικία μου να φαντασιώνονται τα αίσχη με εκείνον που θέλουν);

Αγαπητή θεία Λουκία,το πρόβλημα μου που θέλω να σου αναφέρω είναι: Είμαι μόλις 12 χρονών και έχω διάφορες φαντασιώσεις για εμένα και το αγόρι που μου αρέσει (στον ύπνο μου). Επίσης κάθε φορα που τον βλέπω θέλω να του πω πως αισθάνομαι για εκείνον (είναι 16χρονών)... Καλύτερα να μην αναφέρω τις σκέψεις μου γιατί είναι κάπως... πολύ περίεργες. Θέλω να μου απαντήσεις άμα αυτό ειναι φυσιολογικό για την ηλικία μου (γιατί δεν γνωριζω και πολλά κορίτσια στην ηλικία μου να φαντασιώνονται τα αίσχη με εκείνον που θέλουν).

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Όποιες κι αν είναι οι σκέψεις σου δεν υπάρχει κανένας λόγος να αισθάνεσαι άσχημα για τον εαυτό σου. Το γεγονός ότι έχεις ερωτικές φαντασιώσεις σημαίνει ότι το σώμα σου εκκρίνει σεξουαλικές ορμόνες κι αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό στην ηλικία σου και δεν μπορείς ούτε και πρέπει να κάνεις κάτι για να το σταματήσεις.

Παρόλα αυτά θεωρώ κάπως πρόωρο το να προχωρήσεις στην πραγματοποίηση αυτών των φαντασιώσεων, έστω και μερικώς, με το να πεις σ' αυτό το αγόρι τι αισθάνεσαι αυτή τη στιγμή. Βλέπεις, η φαντασία από την πραγματικότητα έχουν μεγάλη απόσταση και η σωματική ανάπτυξη δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχεις την ανάλογη συναισθηματική ωριμότητα για να μπορέσεις να χειριστείς τις συνέπειες μια ερωτικής σχέσης, ή την ενδεχόμενη απόρριψη του ερωτικού σου ενδιαφέροντος.

Απόλαυσε λοιπόν, τον ερωτισμό σου όπως αυτός εκφράζεται μέσα από τις φαντασιώσεις σου, αλλά κράτα αυτές τις σκέψεις για τον εαυτό σου, τουλάχιστον για λίγο καιρό. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να βιάζεσαι. Αυτή τη στιγμή βρίσκεσαι στο κατώφλι της ωριμότητας κι όταν έρθει η ώρα, θα το περάσεις με σιγουριά και χωρίς να το καταλάβεις και χωρίς ν' αναρωτιέσαι αν πρέπει ή δεν πρέπει.

Όσο για το ότι δεν ξέρεις άλλα κορίτσια στην ηλικία σου να κάνουν τις ίδιες σκέψεις με σένα, δεν σημαίνει τίποτα, γιατί αφενός, δεν ξέρεις τι πραγματικά σκέφτονται οι άλλες και δεν το ομολογούν και αφετέρου γιατί η κάθε μία μεγαλώνει με άλλο ρυθμό και οι κοπέλες που γνωρίζεις μπορεί απλά να μην έχουν τόσο ανεπτυγμένη σεξουαλικότητα. Άρα απλά ξέχνα τις ενοχές σου, χαλάρωσε κι απόλαυσε τις ηδονικές σου σκέψεις χωρίς λογοκρισία.