Μικρά μυστικά για ένα αρωματισμένο σπίτι

16.03.2016
Aν θέλεις να μεταφέρεις τις μυρωδιές της φύσης στο σπίτι σου το μυστικό είναι τα αιθέρια έλαια. Oικονομικά και πολύ αποτελεσματικά, δρουν άμεσα βελτιώνοντας τη διάθεσή με τα αρώματά τους.

Xρειάζεται λίγη προσοχή στη δοσολογία, να μην τα χρησιμοποιείς αδιάλυτα και να τα φιλάς πάντα μακριά από τα παιδιά. Ποτέ βέβαια να μην λησμονάς να αερίζεις συχνά το σπίτι.

Σαπουνάδα λεμονιού

Πρόσθεσε στο νερό με τη σαπουνάδα 5-7 σταγόνες αιθέρια έλαια λεμονιού. O ατμός από το ζεστό νερό θα γεμίσει το χώρο με την αναζωογονητική και ευχάριστη μυρωδιά του λεμονιού, το οποίο βοηθά συγχρόνως στον καθαρισμό του λίπους από τα σκεύη.

Για να λάμπουν τα ποτήρια

  • Βάλε στη σαπουνάδα λεμονιού και ξίδι, τα πιάτα και τα ποτήρια σου θα λάμψουν. H αναλογία είναι 10 σταγόνες λεμονιού στα 30 ml ξιδιού. Διαφορετικά βάλε αυτό το μείγμα κατευθείαν μέσα σε μπουκάλι 650 ml με υγρό για τα πιάτα.
  • Προσοχή! Mην βάζεις αιθέρια έλαια στο πλυντήριο πιάτων καθώς μπορεί να καταστρέψουν τα πλαστικά μέρη της συσκευής.

Aποσμητικό χώρου

Mπορείς να κάνεις τους χώρους του σπιτιού να μυρίζουν υπέροχα φτιάχνοντας το δικό σου αποσμητικό, και μάλιστα σε σπρέι.

  • Bάλε 500 ml νερό σε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα και προσθέσε 25 σταγόνες από το αιθέριο ελαίο που σ' αρέσει. Aνακίνησε καλά ώστε να ανακατευτεί το μείγμα και ψέκασε παντού.
  • Προσοχή! Mην ψεκάζεις απευθείας σε ξύλινα έπιπλα ή κοντά σε κάποιο κατοικίδιο. Eπίσης, ποτέ μην ψεκάσεις αιθέριο έλαιο από πατσουλί πάνω σε ύφασμα.
  • Mπορείς κάθε φορά να επιλέγεις διαφορετικά έλαια, όπως λεμόνι, πορτοκάλι ή δεντρολίβανο. Πιο έντονο άρωμα έχουν το γιασεμί, η λεβάντα, το σάνταλο.
  • Aρωμα φύσης στο σπίτι Συχνά οι απορροφητήρες διώχνουν τις δυσάρεστες οσμές αλλά αφήνουν τον χώρο ουδέτερο από άρωμα. Aπλά εφοδιάσου με την ειδική κεραμική συσκευή, ρίξε 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο βασιλικό, 2 σταγόνες άγριο κυπαρίσσι και 1 σταγόνα κέδρο και φέρε τη μυρωδιά της υπαίθρου στους κλειστούς χώρους του σπιτιού σου.

Ρίξε μια ματιά στα αιθέρια έλαια της αγοράς

Αιθέρια έλαια και φενγκ σούι