Καθαρό σπίτι σε 4 εύκολα βήματα

18.04.2016
Απλές καθημερινές συνήθειες που θα σε γλιτώσουν από χρόνο αλλά και κόπο στο ζήτημα της καθαριότητας με τα προϊόντα Scotch-BriteΤΜ και τις ολοκληρωμένες λύσεις φροντίδας & καθαριότητας που προσφέρουν παντού και πάντα.

Αν η καθαριότητα του σπιτιού είναι βραχνάς καλό είναι να αντιληφθείς ότι πρόκειται για ένα "αναγκαίο κακό" που όμως σε ανταμοίβει πλήρως στο τέλος κάθε φορά. Και σε αυτή την περίπτωση όμως, το όλο εγχείρημα θέλει τρόπο και όχι κόπο.

1. Τακτοποίηση πρώτα από όλα

Ένα συμμαζεμένο σπίτι φαίνεται πάντα καθαρό, ακόμη κι αν δεν είναι. Φρόντισε να συμμαζεύεις ό,τι βγάζεις από τη θέση του αμέσως και βάλε στο "κόλπο" και όλους όσους ζουν μαζί σου και θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα.

2. Το σωστό "εργαλείο" για κάθε δουλειά

Δεν χρειάζονται πολλά. Χρειάζονται, όμως τα σωστά. Η νέα σφουγγαρίστρα μικροϊνών Scotch-BriteΤΜ , για παράδειγμα. Δεν επιτρέπεται να μην υπάρχει σε κάθε σπίτι. Έχοντας τη δυνατότητα να απορροφήσει σχεδόν 7 φορές το βάρος της, η "μαγική" σφουγγαρίστρα μπορεί να έχει διπλή χρήση: μπορεί να χρησιμοποιηθεί αφενός βρεγμένη για σφουγγάρισμα αφετέρου στεγνή για να καθαρίσεις ή να γυαλίσεις το πάτωμα χωρίς την προσθήκη νερού ή απορρυπαντικού.

Υπάρχουν, βέβαια, ακόμη περισσότερες επιλογές από σφουγγαρίστρες Scotch-BriteTM για να διαλέξεις. Η απορροφητική κίτρινη σφουγγαρίστρα Clik-Clak, η σκληρή με τη βρωμιά σφουγγαρίστρα Max και η ακόμη πιο δυνατή σφουγγαρίστρα Ultra που είναι ιδανική για βεράντες και μπαλκόνια!

Θέλεις να πλύνεις κρύσταλλα, πυρίμαχα και αντικολλητικά σκεύη; Έχε πρόχειρο το Μπλε σφουγγάρι Scotch-BriteΤΜ, το οποίο δεν χαράζει όσο και να τρίβεις και αποδεικνύεται... θησαυρός.

Για τις υπόλοιπες δουλειές της κουζίνας διάλεξε ανάμεσα στα δύο ειδών πράσινα σφουγγάρια Scotch-BriteΤΜ: Τα κλασσικά δυνατά σφουγγάρια που είναι κατάλληλα για όλα τα σκεύη της κουζίνας, έχουν μεγάλη διάρκεια και απορροφητικότητα, δεν σκουριάζουν, ούτε ξεφτίζουν ή τα πράσινα σφουγγάρια με αντιβακτηριδιακή προστασία στον σπόγγο. Με ειδικό αφρώδες υλικό που περιορίζει την ανάπτυξη βακτηριδίων στο εσωτερικό του, ένα τέτοιο σφουγγάρι έχει μεγάλη διάρκεια και απορροφητικότητα και επίσης, δεν ξεφτίζει, ούτε σκουριάζει.

Αν αναρωτιέσαι τι θα κάνεις για το μπάνιο, υπάρχει το Λευκό σφουγγάρι Scotch-BriteΤΜ, το οποίο δεν χαράζει, είναι εξαιρετικά απαλό και κατάλληλο για πλακάκια, μάρμαρα και είδη υγιεινής.

Και το "καλύτερο" έρχεται για το τέλος, ειδικά για όσους έχουν παιδιά στο σπίτι. Ανεκτίμητο!! Αυτό δεν είναι σφουγγάρι, αλλά... μαγική γόμα! Το Σφουγγάρι Scotch-BriteTM Super Cleaner καθαρίζει λεκέδες, μουντζούρες και σημάδια από τοίχους με τρόπο μαγικό. Χρειάζεται μόνο νερό, καθόλου απορρυπαντικό και τα αποτελέσματα σε κάνουν να τρίβεις τα μάτια σου. Αν δεν το έχεις δοκιμάσει ήδη... χάνεις.

3. Μοίρασε ρόλους

Μην τα κάνεις όλα μόνη. Ούτε μπορείς, ούτε χρειάζεται. Αν έχεις ανθρώπους που ζουν μαζί σου (συγκάτοικο, σύντροφο, συζυγο ή/και παιδιά) φρόντισε να τους μοιράσεις εργασίες ώστε και εσύ να χαλαρώσεις, αλλά και εκείνοι να μπουν ενεργά στο παιχνίδι. Είναι απαραίτητο. Όχι μόνο για το πρακτικό του πράγματος. Και για το πιο ουσιαστικό.

4. Μην υποτιμάς τα... βοηθητικά

Εντάξει τα προϊόντα καθαριότητας πρώτης γραμμής, αλλά υπάρχουν και τα άλλα, της δεύτερης και τρίτης, που όμως είναι εξίσου σημαντικά.

Τα γάντια για παράδειγμα. Δεν κάνουμε καμία δουλειά χωρίς γάντια. Εσύ πες τη δουλειά και τα προϊόντα Scotch-BriteΤΜ έχουν το κατάλληλο είδος: Για την κουζίνα, τον κήπο ή τις γενικές δουλειές του σπιτιού, θα βρεις σίγουρα ό,τι χρειάζεσαι. Και τις δουλειές σου θα κάνεις και τα χεράκια θα περιποιείσαι.

Πετσέτες, πανιά, σακούλες απορριμάτων, σκούπες, φαράσι και τα έχεις όλα. Διάλεξε από τα πολλά και διαφορετικά είδη που σου προσφέρουν τα προϊόντα Scotch-BriteΤΜ και είσαι έτοιμη για δράση.

Πριν τη χρήση, δοκιμάστε σε μικρή επιφάνεια για έλεγχο της καταλληλότητάς τους.

Καλή επιτυχία!!!

Ακολουθήστε τα προϊόντα Scotch-BriteTM στο Facebook για συμβουλές και πολλές εκπλήξεις.