FYI

ΙΝΥΑΜΑ: Surf and Turf με άρωμα από Νότια Αφρική & Μύκονο

28.07.2015
Μία νέα αρχή από το διεθνές group εστίασης Food Fund International και τον Έκτορα Μποτρίνι.

Στα μέσα Ιουλίου, η Μύκονος υποδέχεται στην Πλατεία Αγίας Μονής πίσω από την Παραπορτιανή το ΙΝΥΑΜΑ, το εστιατόριοπου φέρνει στο νησί το διεθνές conceptτου surfandturf, δηλαδή το συνδυασμό άριστου μοσχαρίσιου κρέατος και των φρεσκότερων θαλασσινών, σε ένα περιβάλλον με έμπνευση από τη Νότιο Αφρική, γήινα χρώματα, νησιώτικη διάθεση και διεθνές προσωπικό.

Πίσω από το νέο εστιατόριο βρίσκεται το διεθνές group εστίασης με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, FoodFundInternational το οποίο κάνει «απόβαση» για πρώτη φορά στη Μύκονο και για δεύτερη στην Ευρώπη, μετά το Λονδίνο, ενώ executivechef του ΙΝΥΑΜΑ είναι ο πολυβραβευμένος Έκτορας Μποτρίνι, του οποίου η συνεργασία με το FFI μετράει ήδη αρκετά χρόνια.

Τί σημαίνει όμως ΙΝΥΑΜΑ; Είναι η λέξη που χρησιμοποιεί η φυλή των Ζουλού στη Νότιο Αφρική για να πει «κρέας» και ανταποκρίνεται στην μακρόχρονη και τεράστια εμπειρία που διαθέτει το FFI στο χώρο, παρέχοντας στους πελάτες του τα καλύτερα cuts από ωριμασμένο μοσχαρίσιο κρέας της Νέας Ζηλανδίας και της Αυστραλίας, ή αλλιώς μια μοναδική εμπειρία γεύσης από άριστες πρώτες ύλες, για να ικανοποιήσει την “turf” υπόσχεση του εστιατορίου.Στη “surf” πλευρά θα βρούμε αστακούς, ξιφία, τόνο και θαλασσινά από τα βάθη του Αιγαίου, όλα επιλογής του έμπειρου Έκτορα Μποτρίνι.

Στο σύνολό της η Surf&Turf πρόταση του INYAMA έρχεται να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς πελάτες συνδυάζοντας την πολυετή εμπειρία του FFI στη διαχείριση και προετοιμασία κρέατος, με εξωτικά αρώματα από τη Νότιο Αφρική και εξαιρετικές θαλασσινές γεύσεις με αέρα Αιγαίου.

Ανάμεσα στα star πιάτα του ΙΝΥΑΜΑ συγκαταλέγονται το zigonier, μία από τις οικογενειακές συνταγές των Μποτρίνι, μία γεύση-μνήμη που φύλαξε από τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο ο παππούς του Έκτορα, ενώ ξεχωρίζουν επίσης η συγκλονιστική αστακομακαρονάδα, το μοναδικό mix grill, το burger και τα steaks χωρίς προηγούμενο.

Εντυπωσιακά όμως είναι και τα cocktail του ΙΝΥΑΜΑ, για τα οποία έρχεται barmanager από το Dubai. Ξεχωρίζουν τα 1,5 λίτρου giantcocktailsσερβιρισμένα σε ποτήρια μαρτίνι για την παρέα ή απλά για εκείνους που δεν τους αρέσει να μοιράζονται το ποτό τους. Δεν θα πρέπει όμως να παραληφθεί και η σημαντική winelist η οποία περιλαμβάνει ετικέτες για κάθε προτίμηση, συμπληρώνοντας διακριτικά το κάθε πιάτο.

Όπως δήλωσε ο JohnnyTomazos, CEOFoodFundInternational, «Με την επίσκεψή τους στο INYAMA θέλουμε οι πελάτες μας να παίρνουν μία εμπειρία για όλες τις αισθήσεις, μία εμπειρία την οποία σίγουρα θα θέλουν να επαναλάβουν. Το ΙΝΥΑΜΑ είναι ένα εστιατόριο δομημένο στη λογική της απόλαυσης και της ανάδειξης των γεύσεων των πρώτων υλών. Στοχεύουμε στην απαράμιλλη εμπειρία του φιλοξενούμενου, επενδύοντας σε ένα άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό και δημιουργώντας εμπνευσμένα πιάτα από εξαιρετικές πρώτες ύλες που εκπλήσσουν και ικανοποιούν ταυτόχρονα τους πιο απαιτητικούς πελάτες, όπως άλλωστε όλα τα εστιατόρια του FoodFundInternational».