FYI

Η Nicole Kidman κάνει τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης "Her Time" της OMEGA στο Μιλάνο

15.10.2015
Με εκθαμβωτικά vintage ρολόγια καθώς και κάποιες διαχρονικές διαφημίσεις ανάμεσα στα εκθέματα, η έκθεση παρουσιάζει με υπερηφάνεια την αδιάκοπη σχέση της OMEGA με τις γυναίκες για περισσότερα από 100 χρόνια. Γνωστή για την ομορφιά της, το πάθος και την εξαιρετική της επιτυχία στον κινηματογράφο, η πρέσβειρα της OMEGA Nicole Kidman ήταν η ιδανική επιλογή για να κάνει τα επίσημα εγκαίνια της επετειακής έκθεσης της OMEGA στο Μιλάνο, με τίτλο “Her Time”.

Μιλώντας στους καλεσμένους, η ηθοποιός ανέφερε την αγάπη της, τόσο για την έκθεση όσο και για την πόλη που τη φιλοξενεί.

"Είναι θαυμάσιο που βρίσκομαι εδώ. Μόλις έφτασα από το Λονδίνο όπου έκανα πρεμιέρα στο έργο μου πριν δύο μέρες, και αυτό είναι υπέροχο. Είμαι με την OMEGA εδώ και 10 χρόνια. Έχω επισκεφτεί πολλές χώρες και φυσικά τώρα είμαι και πάλι εδώ στο Μιλάνο, στην Ιταλία, η οποία είναι η δεύτερη αγαπημένη μου χώρα στον κόσμο. Πάντα έλεγα ότι αυτό είναι το μέρος που θα διάλεγα για δεύτερη πατρίδα μου, γι’ αυτό και είμαι τόσο χαρούμενη που ξανάρχομαι."

Μαζί με τον πρόεδρο της OMEGA Stephen Urquhart, η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός ήταν η πρώτη που περιηγήθηκε ανάμεσα στα πανέμορφα εκθέματα που βρίσκονται στην αίθουσα La Triennale di Milano, καλύπτοντας περισσότερα από 100 χρόνια της αφοσίωσης της OMEGA στα γυναικεία ρολόγια.

Δήλωση σχετικά με την έκθεση έκανε επίσης και ο πρόεδρος της OMEGA, Stephen Urquhart. “Το λέω με κάθε σεμνότητα. Δεν υπάρχει ούτε μία άλλη μάρκα ρολογιών που θα μπορούσε να παρουσιάσει μία τόσο μοναδική συλλογή γυναικείων ρολογιών, όσο η OMEGA. Για αυτό και είμαι πολύ υπερήφανος, και ειδικά έχοντας την Νικόλ εδώσαν εκπρόσωπο της γυναικείας μας συλλογής ρολογιών, που εγκαινιάζω την έκθεσή μας.”

Το ταξίδι της OMEGA με τις γυναίκες έχει υπάρξει μία ιστορία ταυτόχρονα συνυφασμένη με τον χρόνο και με τη μόδα. Ανεξάρτητα από την εποχή και τις δεκαετίες, η Omega πάντα βρισκόταν μπροστά από τις πολλές αλλαγές της κοινωνίας στην άποψη και τα στιλ.

Για να ζωντανέψουμε αυτή την κληρονομιά, η έκθεση “Her Time” παρουσίασε με υπερηφάνεια τα πολλά εμβληματικά ρολόγια της OMEGA, από τα πρώτα μενταγιόν Lèpine μέχρι το επαναστατικό Ladymatic το οποίο παραμένει ακόμα ένα ρολόι απίστευτης ομορφιάς και πρωτοπορίας. Στην έκθεση καλύφθηκαν και άλλες χρονικές περίοδοι, μεταξύ των οποίων η Art Déco δεκαετίατου’20 καθώς και τα ρολόγια – κοσμήματα των δεκαετιών των 1960sκαι 70s.

Εκτός από τα ίδια τα ρολόγια, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν πολλά εκθέματα vintage έργων τέχνης και διαφημίσεων της OMEGA, σε όλα εκ των οποίων παρουσιάζονται γυναίκες πολλών, ποικίλων lifestyle. Είτε πρόκειται για βραδινές εμφανίσεις είτε για σπορ δραστηριότητες, αυτές οι εικόνες δείχνουν ότι η OMEGA πάντα είχε την ικανότητα να συλλαμβάνει την πραγματική ουσία του να είσαι γυναίκα.

Η έκθεση, διακοσμημένη με κομψότητα σε λευκούς και χρυσούς τόνους, καταλάμβανε μία έκταση 27 x 9 μέτρων, με διαφορετικά τμήματα, αφιερωμένα το καθένα σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Τα ρολόγια και τα έργα τέχνης εναλλάσσονται με αντικείμενα και αναμνήσεις, ενώ από πάνω τους, στην οροφή, ένας ανάλαφρος πουπουλένιος θόλος κινείται απαλά.