Κέικ σοκολάτας με αμύγδαλο και πορτοκάλι

08.02.2011

Yλικά

  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 250 γρ. λευκό αμύγδαλο τριμμένο σε πούδρα
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 4 αβγά
  • 180 γρ. κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Λιώνουμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη. Χτυπάμε στο μίξερ ή με σύρμα τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτα. Προσθέτουμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την πούδρα του αμύγδαλου ανακατεύοντας συνεχώς. Στο τέλος, προσθέτουμε τη σοκολάτα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα 28x10 εκ. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 170°C για 30 λεπτά. Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 160°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμη.

Tips: Αν μας αρέσει περισσότερο η σοκολάτα γάλακτος, τη χρησιμοποιούμε αντί της κουβερτούρας. Προαιρετικά, μπορούμε να καλύψουμε το κέικ με γλάσο σοκολάτας ή λευκό γλάσο.