Ρόφημα σοκολάτας με μαρμελάδα κάστανο

23.11.2011

Yλικά

  • 30 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 25 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 1 κουτ. σούπας μαρμελάδα κάστανο
  • 200 ml γάλα
  • 2 κουτ. γλυκού κονιάκ
  • ½ κουτ. γλυκού καφέ στιγμιαίο

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

  • 1-2 κουτ. σούπας σαντιγί

Eκτέλεση

Βράζουμε το γάλα μαζί με τη μαρμελάδα κάστανο σε κατσαρολάκι. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το κονιάκ και τον καφέ, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα στη φωτιά για ένα λεπτό ακόμα. Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη ρίχνουμε στην κούπα μέσα στην οποία θα σερβίρουμε το ρόφημα. Ρίχνουμε το ζεστό μείγμα από το κατσαρολάκι στην κούπα με τη σοκολάτα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε προσθέτοντας μία δυο κουταλιές σαντιγί ή κρέμα γάλακτος χτυπημένη.

Tip: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον στιγμιαίο καφέ με μερικούς ολόκληρους κόκκους καφέ, που θα τους προσθέσουμε στο ρόφημα λίγο πριν το σερβίρουμε.