Ρόφημα λευκής σοκολάτας

19.11.2012

Yλικά

  • 75 γρ. κουβερτούρα λευκή
  • 200 ml γάλα
  • 2 κουτ. σούπας φρούτα του δάσους

Eκτέλεση

Βράζουμε το γάλα σε κατσαρολίτσα σε χαμηλή θερμοκρασία. Στο μεταξύ, πολτοποιούμε στο multi τα 3/4 της ποσότητας των φρούτων του δάσους που θα χρησιμοποιήσουμε για το ρόφημα. Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη ρίχνουμε στην κούπα όπου θα τη σερβίρουμε. Μόλις πάρει βράση το γάλα, το προσθέτουμε στην κούπα, ρίχνουμε τον πολτό των φρούτων και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει ή σοκολάτα και να γίνει ομογενές το μείγμα. Εναλλακτικά, χτυπάμε το ρόφημα με το εξάρτημα του φραπέ. Σερβίρουμε αφού γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα φρούτα.

Tips: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα φρούτα του δάσους με μια φρουτώδη μαρμελάδα της αρεσκείας μας, την οποία θα βράσουμε μαζί με το γάλα από την αρχή για να λιώσει. Αν μας αρέσει το άρωμά του φρέσκου δυόσμου, στολίζουμε με ένα φυλλαράκι την κούπα πριν σερβίρουμε.