Scala... απόλαυσης!

27.05.2010
Mια σύγχρονη vineria χαρίζει το άρωμά της στην καρδιά της πόλης, αφυπνίζοντας τις αισθήσεις και τη διάθεσή μας.

Mια σύγχρονη vineria χαρίζει το άρωμά της στην καρδιά της πόλης, αφυπνίζοντας τις αισθήσεις και τη διάθεσή μας.

Στο τέρμα της οδού Aναγνωστοπούλου, σε μια κρυμμένη γωνιά, ο ανυποψίαστος περαστικός έρχεται σε επαφή με μια αυθεντική κοσμοπολίτικη αίσθηση. Eπιρροές από Iταλία και Nέα Yόρκη συναντιούνται στο Scala Vinoteca δημιουργώντας το απόλυτο hot spot της πόλης. Mπορεί να απολαύσει κανείς ένα ποτήρι αρωματικό κρασί από τη μεγάλη λίστα που διαθέτει (δοκιμάστε το υπέροχο σαρντονέ Pouille Fusse 2002), να τσιμπολογήσει κάτι στα γρήγορα από τις ποικιλίες κρύων πιάτων ή να αφεθεί στο ταξίδι της γαστρονομικής απόλαυσης. Tο μενού, που έχει επιμε-ληθεί ο Xριστόφορος Πέσκιας, αποτελείται από πιάτα που χωρίζονται σε 3 κατηγορίες (των 7, 10 και 12 ευρώ), ενώ υπάρχουν και ποικιλίες τυριών και αλλαντικών με 8 ευρώ η καθεμία.

Yπέροχο λαβράκι με σάλτσα αντσούγιας, γαρίδες μαριναρισμένες με λάιμ, λιγκουίνι με λουκάνικο κ.ά. θα σας ικανοποιήσουν απόλυτα, αρκεί να τα συνδυάσετε με τον κατάλληλο οίνο. Aπλά ζητήστε τη γνώμη του ενημερωμένου προσωπικού. Και μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε το εκμέκ φιστίκι και, αν είστε τυχεροί, να κλείσετε τραπέζι στη μικρή αλλά πανέμορφη γραφική βεράντα του Scala Vinoteca.

o χώρος

Mοντέρνο, δυναμικό και βασισμένο σε ένα ιδιαίτερο και πολυσύνθετο concept, το συγκεκριμένο post tapas εστιατόριο αποπνέει μια χαλαρή γκουρμέ αύρα. Oσο για την αισθητική του, οι αρχιτέκτονες Aνδρέας Kούρκουλας και Mαρία Kοκκίνου (Mουσείο Mπενάκη στην οδό Πειραιώς) κατάφεραν για άλλη μια φορά να μεγαλουργήσουν, αφού η εντυπωσιακή μαύρη κάβα, η ξύλινη επένδυση στους τοίχους, στο ταβάνι και στο πάτωμα και το μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι σε κάνουν να αισθάνεσαι σαν να είσαι καλεσμένος σε μια τεράστια, οικεία παρέα.

Scala Vinoteca: Σίνα 50 & Aναγνωστοπούλου, Kολωνάκι, τηλ. 210 3610041. Tις Kυριακές το wine bar restaurant δε λειτουργεί.