Μπαγκέτα με λουκάνικο και μοτσαρέλα

16.01.2012

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 1 μπαγκέτα γαλλική φρέσκια
  • 4 λουκάνικα χωριάτικα
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 2 μπάλες μοτσαρέλα (φρέσκια σε νερό)
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη μαύρη
  • 2 κουτ. σούπας balsamico
  • 1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • ½ κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα με σπόρους

Eκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες περίπου μισού εκατοστού. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και μόλις αρχίσει να «αφρίζει», ρίχνουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον ντοματοπελτέ και το balsamico και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν πολύ τα κρεμμύδια και να εξατμιστούν τα υγρά. Βγάζουμε τα κρεμμύδια από τη φωτιά και τα μεταφέρουμε σε πιάτο. Ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λουκάνικα σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Eτοιμάζουμε τα σάντουιτς: Κόβουμε την μπαγκέτα σε δύο κομμάτια. Αφαιρούμε τις άκρες, χωρίζουμε κατά μήκος και αλείφουμε τη μία πλευρά με τη μουστάρδα. Τοποθετούμε 2 λουκάνικα στο κάθε σάντουιτς και απλώνουμε μπόλικο κρεμμύδι από πάνω. Κόβουμε τις μπάλες μοτσαρέλας σε χοντρές φέτες και τις μοιράζουμε σε κάθε σάντουιτς. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο ψωμί και σερβίρουμε.

Tip: Αν θέλουμε τα λουκάνικα πιο ζουμερά, θα τα βράσουμε για 5 λεπτά περίπου σε ζεστό νερό και στη συνέχεια θα τα σοτάρουμε κανονικά, όπως προβλέπεται στη συνταγή μας. Αυτή είναι γενικά μια καλή λύση για όλα τα φαγητά που περιέχουν λουκάνικα.