Τηγανητό «Monte Cristo» με γαλοπούλα και μαρμελάδα

05.10.2011

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 6 φέτες ψωμί του τοστ
  • 4 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
  • 4 φέτες ζαμπόν
  • 4 φέτες έμενταλ
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • 2 αβγά
  • 2+2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • ζάχαρη άχνη
  • 2 κουτ. σούπας μαρμελάδα βατόμουρο ή άλλη της αρεσκείας σας
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Ετοιμάζουμε τα σάντουιτς χρησιμοποιώντας 3 φέτες ψωμί για το καθένα. Αλείφουμε όλες τις φέτες με λίγο βούτυρο και από τις δύο πλευρές. Πάνω στην πρώτη φέτα βάζουμε 2 φέτες ζαμπόν και 2 φέτες γαλοπούλα. Προσθέτουμε τη δεύτερη φέτα ψωμί και τοποθετούμε πάνω της 2 φέτες τυρί. Σκεπάζουμε με την τρίτη φέτα ψωμί. Ρίχνουμε τα αβγά και το γάλα σε μπολ και τα χτυπάμε ελαφρά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Κόβουμε τα σάντουιτς διαγώνια στη μέση και τα βουτάμε στο μπολ με το μείγμα αβγού-γάλακτος. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε τηγάνι και τηγανίζουμε τα τρίγωνα των σάντουιτς μέχρι να πάρουν ωραίο βαθύ χρώμα. Τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη και λίγη μαρμελάδα.

Tip: Το συγκεκριμένο σάντουιτς είναι ιδανικό για το πρωινό μας. Αντί για παραδοσιακό ψωμί, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φέτες από τσουρέκι ή έτοιμο μπριός.