Προφιτερόλ με μους από ανθότυρο

06.07.2011

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 12 σου έτοιμα

ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ

  • 400 γρ. ανθότυρο
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • ½ πορτοκάλι (το ξύσμα του)
  • 2 κουτ. σούπας κρασί Μοσχάτο
  • 4 ασπράδια αβγών
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι

ΓΙΑ ΤΗ SAUCE

  • ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
  • 1 κουτ. σούπας λικέρ Grand Marnier
  • ½ κουτ. γλυκού ξίδι
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Περνάμε το ανθότυρο από λεπτό σουρωτήρι πιέζοντάς το με σπάτουλα. Αναμειγνύουμε το ανθότυρο με το τυρί κρέμα, το ξύσμα και το Μοσχάτο. Χτυπάμε τα ασπράδια και το αλάτι σε μπολ μέχρι να δέσουν ελαφρά. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σκληρύνουν. Μεταφέρουμε στο μπολ με το μείγμα τυριών και ανακατεύουμε ελαφρά να γίνουν ομογενές μείγμα. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο. Σιγοβράζουμε τα υλικά της sauce (εκτός από το θυμάρι) μέχρι να γίνει παχύρρευστη. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το θυμάρι. Κόβουμε τα σου οριζόντια στα δύο και τα γεμίζουμε με μια μεγάλη κουταλιά μους. Σερβίρουμε με αρκετή sauce.