Αρωματική ψητή μυζήθρα

14.07.2011

Yλικά

  • 500 γρ. μυζήθρα
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 3 αβγά
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κουτ. σούπας χυμό πορτοκάλι

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Aλείφουμε με βούτυρο μια φόρμα για κέικ (διαμέτρου 18 εκ.). Kόβουμε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί (όσο η βάση της φόρμας) και το τοποθετούμε μέσα. Χτυπάμε πολύ καλά στον κάδο του μίξερ τη μυζήθρα, τη ζάχαρη, την κρέμα, τα αβγά, τον χυμό και τη βανίλια για 5 λεπτά. Mεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε στον φούρνο για 60 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα και να δέσει ελαφρά. Bγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά περίπου. Mόλις κρυώσει, σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες, μέχρι να δέσει καλά.