Μους μυζήθρας με πορτοκάλι και καρύδια

09.05.2011

Yλικά

  • 400 γρ. μυζήθρα ή ανθότυρο
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 4 ασπράδια αβγών
  • 1 πορτοκάλι (το ξύσμα και μικρές λωρίδες της φλούδας του)
  • 2 κουτ. σούπας κρασί Mοσχάτο
  • 180 γρ. ζάχαρη + 4 κουτ. σούπας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
  • 1 κουτ. σούπας λικέρ πορτοκάλι
  • 100 γρ. καρύδια
  • μερικές φράουλες, κούμαρα ή βατόμουρα για το σερβίρισμα

Eκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη μους: Περνάμε τη μυζήθρα από ένα πολύ λεπτό σουρωτήρι πιέζοντάς τη με σπάτουλα και την αναμειγνύουμε σε μπολ με το τυρί κρέμα, το ξύσμα πορτοκαλιού και το κρασί. Χτυπάμε τα ασπράδια και το αλάτι σε ένα άλλο μπολ μέχρι να δέσουν ελαφρά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να σκληρύνουν. Mεταφέρουμε τα ασπράδια στο μείγμα με το τυρί και ανακατεύουμε ελαφρά για να ενωθούν τα υλικά. Βάζουμε στο ψυγείο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ψήνουμε τα καρύδια μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, για 12 λεπτά περίπου. Τα αφήνουμε εκτός φούρνου να κρυώσουν. Βράζουμε σε κατσαρολάκι τον χυμό του πορτοκαλιού, 4 κουταλιές ζάχαρη, τη φλούδα του πορτοκαλιού και το λικέρ μέχρι να μειωθεί ο χυμός στο 1/4 της αρχικής ποσότητας και να γίνει σαν σιρόπι. Σερβίρουμε στο κέντρο του πιάτου 2 κουταλιές από τη μους τυριού, προσθέτουμε λίγα καρύδια και περιχύνουμε με λίγο σιρόπι. Στο τέλος, προσθέτουμε και μερικά από τα φρούτα.